Előfizetői tartalom

Nagy változás jött naperőműveknél, a Robin Hood adó alól is mentesülhetnek

Egy január 1-től hatályos törvénymódosítás jelentős változásokat hozott a saját célú energiatermelést szolgáló naperőművek telepítésénél, mert egy fontos, eddig érdemi korlátozást jelentő szabály megszűnt, illetve több új ösztönző is elindult, például mentesülni lehet a Robin Hood adó megfizetése alól is – derült ki az elmúlt napok híreiből. Ezekről a témákról is szó lesz a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment 2024 című egész napos konferenciáján, amelyre április 11-én kerül sor, és amelynek szakmai programját rövidesen feltüntetjük oldalunkon.

Amint beszámoltunk róla: egy múlt heti sajtóeseményen Steiner Attila energiaügyi államtitkár többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentősen változott tavaly év végén a villamosenergia szabályozás. Rámutatott, hogy megszűntek a mérőóra mögötti hálózati korlátozások, azaz az óra mögött gyakorlatilag szabadon alakíthatnak ki az ipari szereplők hálózatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés