Előfizetői tartalom

Nagyot kaszálhattak a magyar áramtőzsdén dán cégek a köd miatt

Egy tavaly őszi nap kora reggelén dán áramkereskedők jelentős pénzt kereshettek a magyar áramtőzsdén (HUPX) többmillió eurós pozíciókat nyitva a köd miatt, ami a vártnál kisebb naperőművi áramtermelés miatt néhány percre megugrasztotta az árakat – ezt azok a névtelen források mesélték el Javier Blasnak, akiknek a számítógépei megkötötték az ügyleteket az algoritmus alapú kereskedés során.

A Bloomberg vélemény rovatának neves szerzője nem írt konkrétabbat az érdekes ügyletekről, de a hosszú cikkbeli információ morzsákból elég világosan arra lehet következtetni, hogy a HUPX Intraday Market (IDM) piacán a kora reggeli órákban léptek a szemfüles dán kereskedők arra reagálva, hogy azon a reggelen Kelet-Európa jelentős része felett köd volt. A másnapi (Day-Ahead...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés