Előfizetői tartalom

Csalódást okozott a Wizz Air - Mi jöhet most?

Portfolio
Ahogy arról korábban a Portfolio is beszámolt, veszteséges lett a harmadik negyedévben a Wizz Air. A csalódást keltő számok közzétételét követően a cég részvényei is mélyrepülésbe kezdtek. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan fest most a technikai kép, és hogy mire lesz érdemes figyelni a befektetőknek a következő napokban.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Csalódást okozott a Wizz Air

Ahogy arra néhány napja felhívtuk a figyelmet, az izraeli-palesztin konfliktus üzletmenetre gyakorolt negatív hatásai igencsak meglátszottak a Wizz Air legfrissebb, harmadik negyedéves számain is:

  • A cég többek között a leszállított utasok, férőhely-kihasználtság, valamint a teljesített járatok terén is növekedést ért el,
  • de a bevételek az utasforgalomnál kisebb mértékben, 17 százalékkal nőttek a bázisidőszakhoz képest, 1,06 milliárd eurós bevétellel zárta az időszakot a Wizz Air,
  • míg az egy utaskilométerre jutó bevétel 8 százalékkal csökkent,  ami elsősorban a kapacitásnövelésnek, valamint az izraeli forgalom kiesésének tudható be.
  • Működési eredmény szintjén azonban 180 millió eurós veszteséget könyvelt el a cég, míg a devizaárfolyam-változásokon pedig nem realizált nyereséget ért el a légitársaság, így a működési eredményhez képest kisebb,

mintegy 105 millió eurós veszteséggel zárta az október-decemberi negyedévet a Wizz Air.

A friss számok publikálását követően a kilátásokkal kapcsolatban Váradi József, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a folyó negyedév jól indul, a jegyértékesítések alapján a férőhely-kihasználtság az egy évvel korábbihoz hasonló, míg az egy utaskilométerre jutó bevételek emelkednek, különösen márciusban és a húsvéti időszakban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés