Előfizetői tartalom

Kiterítették lapjaikat a bankok, ezekkel az újításokkal készülnek Magyarországon

A legtöbb hazai banknál a mobilbankok voltak a tavalyi fejlesztések fókuszában, az egyre szélesebb end-to-end online termékpaletta és a kényelmi újdonságok mellett az AI-képességek és a vállalati felületek megújulása is terítéken volt. Gőzerővel készülnek az azonnali fizetési megoldások továbbfejlesztésére (AFR 2.0), a DORA és az MNB fraud ajánlására, a motorháztető alatt pedig nagy lendülettel zajlik a banki folyamatokat kezelő rendszerek megújítása. 2024-re is számos innovációval készülnek a bankok az ügyfeleiknek.

Ügyféloldali fejlesztések

A CIB-nél alapvetően az AFR 2.0-ra való felkészülés és a távoli értékesítés az úgynevezett „Remote Offer” fejlesztések körüli változások voltak a legjelentősebbek a 2023-as évben. A biztosítási rendszer szintén komoly változások előtt áll és komoly potenciált jelent a további fejlődésben – válaszolták lapunknak.

A K&H Banknál 2023-ban új mobilbanki applikációt vezettek be az ügyfeleknek úgy, hogy nem kellett újra telepíteniük az appot. Az új mobilbank az ügyfeleknek esztétikusabb és a korábbinál jobban kezelhető felületet hozott. Az applikációval olyan új IT-architektúrát telepítettek, amely a jövőben jelentősen megkönnyíti további funkciók és use case-ek integrálását a bank számára.

A Gránit Banknál a mobilappos fejlesztéseken túl (lásd. következő bekezdés) az ügyfelek a babaváró hitel igénylését az igazolványok befényképezésével, az automatikus adatkitöltéssel, a személyre szabott dokumentumokkal és a szelfi videós nyilatkozattétellel és akár 30 perc alatt lebonyolíthatják. Később pedig a hitelszerződést néhány perc alatt megköthetik VideóBankon keresztül. A Babaváró hitelt már 97 százalékban így igénylik a Gránit Banknál. Folyamatosan fejleszti a Bank a jelzálog alapú hitelezés digitális igénylési folyamatát, beleértve az idei év elejétől elérhető CSOK Pluszt hitel igénylését is. Az ügyfelek kiszámolhatják az online igénylési felületen (pár kérdésre válaszolva), hogy milyen összegű CSOK Plusz hitelben részesülhetnek és milyen összegű és kamatozású piaci lakáshitellel tudják azt kombinálni. Ezt követően a két hitel kombinált igénylése a pár kattintással egyszerűen létrehozható digitális ügyfélfiókon keresztül akár otthonról is megoldható. A hiteligénylési folyamatot egyszerű dokumentumfeltöltés segíti és az ügyfelek a folyamat minden lépésénél megkapják a szükséges szakértői segítséget telefonon, videóbankon vagy e-mailben. 2023-ban elindította a bank a vállalkozások számára a teljes körű online számlanyitást elektronikus dokumentum feltöltéssel és elektronikus aláírással. 2024-ben a tervek szerint további – a vállalkozások digitális ügyintézését segítő - szolgáltatásokkal bővül ezt a megoldást.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés