Előfizetői tartalom

Megjöttek a nagy vevők a tőzsdéken - Minden egy irányba mutat

Vannak olyan vevők, akik a nagy tőzsdei raliban a történelmi csúcsok ellenére is tovább veszik a részvényeket, ezek a vevők pedig nem mások, mint maguk a tőzsdén jegyzett cégek, amik egymás után jelentik be, hogy nagy lendülettel vásárolják meg a saját részvényeiket. Világszerte a vállalatok nagy része a koronavírus-járványból megerősödve került ki, több szektorban korábban ritkán látott profitot érnek el a cégek, a pénzt pedig sok esetben nem tudják felvásárlásokra vagy beruházásokra költeni, így saját papírjaikat veszik vissza. Ez most az egyik motorja az emelkedésnek. De hogy lehet ezzel pénzt keresni? Hasonló témákkal foglalkozunk a Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon is.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Veszik magukat a cégek

A globális részvény-visszavásárlások szempontjából 2022 volt a rekordév, akkor 1305 milliárd dollár értékben vásárolták vissza papírjaikat a tőzsdén jegyzett cégek.

A legnagyobb volumenben az amerikai vállalat vesznek vissza részvényeket, az élen a technológiai és a pénzügyi szektor vállalatai állnak.

janus

A tavalyi visszaesés után idén újabb lendületet kaphatnak a visszavásárlások, a Deutsche Bank előrejelzései szerint globális szinten újra ezermilliárd dollár fölé emelkedhet a visszavásárlások volumene, ennek nagy részét újra az amerikai vállalatok vásárlásai adhatják.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés