Előfizetői tartalom

Már februárban elképesztő csúcsot döntött a magyarországi ipari naperőművek termelése

Már február 16-án, azaz múlt pénteken, déltájban minden eddiginél magasabbra, 2756 MW-ig futott fel az 50 kW feletti naperőművek összes villamosenergia termelése Magyarországon, azaz magasabbra, mint tavaly augusztus 12-én, az eddigi rekord idején, amikor 2731 MW volt a csúcs – hívta fel a figyelmet hétfői Facebook-posztjában az Energiaügyi Minisztérium.

Mindez nagyon érdekes fejlemény, amiben lényeges a szerepe annak, hogy augusztus óta is jelentősen, mintegy 260 MW-tal, tovább nőtt a beépített naperőművi kapacitások volumene, és közben múlt pénteken is napos idő volt, ami így kedvezett a naperőművi termelésnek. Vállalati Energiamenedzsment 2024 A naperőművek gyors magyarországi terjedésének kihívásairól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés