Előfizetői tartalom

Hamarosan kiderül, mennyi osztalékot fizet a Telekom

Csütörtökön, piaczárás után teszi közzé negyedik negyedéves és 2023-as számait a Magyar Telekom, kiderül, hogy sikerült-e teljesíteni a szeptemberben megemelt éves célokat, és hogy mit vár a menedzsment a jövőre nézve. Megnéztük, hogy mire számítanak az elemzők a gyorsjelentéstől.

Közzétette negyedik negyedévére vonatkozó elemzői konszenzusát a Telekom a csütörtöki gyorsjelentés előtt, amelyben az Erste, a K&H Értékpapír, a PKO Bank Polski, a Santander Brokerage Poland és Wood & Co elemzői vettek részt. A várakozások szerint mind a bevétel, mind az eredmények szintjén kétszámjegyű lehetett a növekedés az október-decemberi időszakban az előző év azonos időszakához képest, és a profit marzsok is javulhattak év/év alapon.

tablazat

A bevétel 222,9 milliárd forintra rúghatott a negyedik negyedévben, ami 12 százalékos növekedés 2022 azonos időszakához képest, és új negyedéves rekordot jelent.

Az EBITDA szintjén 74 milliárd forint nyereséget érhetett el a vállalat, ami 18 százalékos dinamika, és 33 százalékos EBITDA-marzsot jelent, amit pedig 1,7 százalékpontos javulás.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés