Előfizetői tartalom

Kiterítette lapjait a kormány a mesterséges intelligenciáról: több újdonság jön Magyarországon

Portfolio
A Mesterséges Intelligencia Rendelet (AI Act) közel három évig tartó uniós vitája és előkészítése február elején zárult le. Az egyeztetések során Magyarország következetesen azt az álláspontot képviselte, miszerint az európai vállalkozásokat és fejlesztéseket támogató szabályozásra van szükség, amely nem növeli feleslegesen a bürokráciát, továbbá kellő mozgásteret biztosít a tagállamok számára - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kormány tervei szerint új hatóságot és a piaci szereplőknek tesztkörnyezetet is létrehozna.

AI in Business 2024 Erről a témáról is szó lesz a Portoflio április 23-ai AI in Business konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés A megalkotott rendeletben foglalt szabályok elsődlegesen a mesterséges intelligenciafelhasználását érintő kockázati szempontok mentén kerültek kialakításra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés