Előfizetői tartalom

Bőséges osztalékfizetés jöhet a Duna House-nál

Portfolio
Nem alakult jól a tavalyi év vége a Duna House számára, az árbevétel szempontjából legjelentősebbnek számító olasz tevékenység kapcsán értékvesztés és céltartalékolás történt, így az olasz operáció EBITDA-ja gyakorlatilag eltűnt, ami a csoportszintű eredményekre is rányomta a bélyegét. Jó hír azonban, hogy az éves eredményen felül további tételeket is kifizet osztalékként a cég a részvényeseknek, akik így 131 forintos részvényenkénti osztalékra számíthatnak. Ez 18,7 százalékos osztalékhozamot jelent a szerdai záróár alapján.

Közzétette negyedik negyedéves számait a Duna House, amelyek alulmúlták a menedzsment előrejelzését, elsősorban annak betudhatóan, hogy a Olaszországban 332 millió forint összegű értékvesztések és céltartalék képzés miatt átmenetileg eltűnt a negyedéves EBITDA. A Csoport negyedéves árbevétele 9,1 milliárd forintot tett ki, ami 2 százalékos javulást jelent éves összevetésben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés