Előfizetői tartalom

Megjelent a kormány javaslata, hamarosan kriptókat is kínálhatnak a bankok Magyarországon

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány az NGM kriptós törvényjavaslatát, amely a kriptoeszközök piacairól szóló uniós szabályokat a hazai jogrendbe emeli át. A törvény indoklása szerint a javaslat kiterjed a kriptoeszközök Magyarországon történő kibocsátására, kereskedési bevezetésére, a Magyarország területén végzett kriptoeszköz-szolgáltatásra, valamint a felügyeleti feladatok ellátására. Ez megnyitja az utat a kirptoeszközök bevezetése előtt a hagyományos pénzintézeti szektorban. A javaslatból az is kiderül, hogy az MNB lesz a kriptoszolgáltatásokat és kriptoeszközöket felügyelő hazai felügyeleti szerv.

Erről a témáról is szó lesz a Portfolio Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt!

Jön a MiCA Magyarországon

Az NGM javaslatának talán legfontosabb eleme, hogy

kiegészíti a pénzügyi szolgáltatások listáját a kriptoeszköz szolgáltatással.

A hitelintézetek, a befektetési vállalkozások és az alapkezelők esetében a végezhető tevékenységek között megjelenítik a kriptoeszközökre vonatkozó szolgáltatás nyújtására vonatkozó lehetőséget. Ugyanakkor a jogszabály azt is tisztázza, hogy a Magyar Államkincstár nem lehet elektronikuspénz-token kibocsátó.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés