Előfizetői tartalom

A mesterséges intelligencia szerepe a környezetvédelemben - Segítenek az algoritmusok?

Portfolio
Sokan aggódnak a mesterséges intelligencia környezetre gyakorolt káros hatásai miatt, de vajon tényleg csak veszélyt jelent? Az AI nem csupán a digitális tartalom létrehozásának és feldolgozásának eszközeként szolgál, hanem fontos szerepet játszik környezetünk megóvásában is: tartalomtömörítés az energiahatékonyság érdekében, adatközpontok optimalizálása, az éghajlatváltozás modellezése, az anyagkutatás felgyorsítása.

Tartalomtömörítés és energiahatékonyság Fekete Csaba Csongor, mesterséges intelligencia szakértő több olyan területre hívja fel a figyelmet, ahol a mesterséges intelligencia segíthet a környezet emgóvásában. Az MI rendszerek kulcsszerepet töltenek be a digitális tartalom tömörítésében, például a videók esetében. Az internetes forgalom 82%-át videós tartalmak teszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés