Előfizetői tartalom

Karnyújtásnyira a történelmi csúcs a bitcoinnál

Ez a hét is bitcoin ralival indult, a világ legnagyobb piaci értékű kriptovalutája így mindössze karnyújtásnyira került attól, hogy a megdöntse 69 000 dolláros történelmi csúcsát. Durva mozgásokon van túl a bitcoin, a korábbi történelmi csúcsról bő egy év alatt csaknem 80 százalékot zuhant az árfolyam, mielőtt beindult volt az emelkedés az újabb rekordszintek felé. De mi áll a mostani emelkedés mögött, meglehet-e az új történelmi csúcs, valamint ami a legfontosabb: meddig emelkedhet még az árfolyam? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Hullámvasút

Karnyújtásnyira van a bitcoin az új történelmi csúcs beállításától, és ugyan a rali az elmúlt napokban lassított, az eddig működő piaci katalizátorok továbbra is érvényben vannak, így sokak szerint folytatódhat az emelkedés.

A bitcoin árfolyama utoljára 2021. október 10-én járt történelmi csúcson, egészen pontosan 69 000 dollárnál a Binance adatai szerint (BTC/USDT). Ahhoz, hogy most elérje ezt a szintet a jegyzés, durván további 7,5 százalékos erősödésre lenne szükség a mostani szintekről.

Nem volt egyszerű az idáig vezető út, hiszen a korábbi csúcsról egészen gyors zuhanás következett be: mindössze három hónap alatt feleződött le az árfolyam 35 000 dollárra, majd innen tovább esett a 15 500 dolláros mélypontra 2022. november 21-én.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés