Előfizetői tartalom

Granola, Fantasztikus Hetes, Szuper Hetes – Mik ezek a részvények, amikről mindenki beszél?

A nemzetközi gazdasági sajtó az Nvidiától és a Fantasztikus Hetes részvényektől hangos, ezek körül nagy az őrület, ezek nőttek akkorára, hogy már csak a méretüknél fogva is megkerülhetetlenek, és súlyuknál fogva mozgatják a tőzsdéket. Eközben elérkeztünk a ralinak abba a fázisába, hogy mindenki az eddigi vezető részvények mellett/helyett az alternatívákat, a lemaradókat, más régiók jó sztorijait keresi. Ilyenek az európai Fantasztikus Hetes részvények vagy a Granolák. Hét ábrán megmutatjuk, miről is van szó!

Mikor, mit kell figyelni?

Minden időszaknak megvannak azok a részvényei, amiket mindenki kiemelten figyel, így volt ez akkor is, amikor még az energiacégek voltak a bigcapek, és a supermajor olajcégek árfolyammozgásait követtük, majd később a dotcom buborék alatt az amerikai tech cégeket, aztán a nagy amerikai technológiai óriásvállalatok részvényeit, a FAANG papírokat (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google), ezekből lett aztán a MAMAA (Meta, Amazon, Microsoft, Apple, Alphabet).

Az elmúlt hónapokat már a Fantasztikus Hetes részvények uralták, ezek azoknak a gigantikus piaci értékű vállalatoknak a papírjai, amik nemcsak az amerikai, de gyakorlatilag a globális részvénypiacokat is mozgatják. Ezek a következők: Microsoft, Apple, Nvidia, Tesla, Alphabet, Meta, Amazon.

Csakhogy, ahogy halad előre a tőzsdei rali, úgy keresik a befektetők az alternatívákat, a túljájpolt, és sok esetben már drága tőzsdei vezető részvények helyett/mellett egymás után születnek a különböző részvénycsoportok, amikben lehet még fantázia.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés