Portfolio signature

Dübörög a lakáskampány: kiderült, mennyit kérnek és mennyit fizetnek a biztosítók

Lassan túl vagyunk az idén először meghirdetett, március 1-től március 31-éig tartó lakásbiztosítási kampány első hetén. A kezdeti tapasztalatok alapján a biztosítók jelentős díjkedvezményekkel kezdtek neki a kampánynak, és úgy tűnik, csökkenhet a piaci koncentráció is a kisebb szereplők örömére. Eközben az MNB friss statisztikákat tett közzé a lakásbiztosítási piacról, ezeket mutatjuk be az alábbiakban nyolc ábrán.

A biztosítási szektor tavalyi éves teljesítményét szerdai cikkünkben elemeztük szintén az MNB adatai alapján:

Mint kiderült, tavaly év végén 3,314 millió élő lakásbiztosítási szerződés volt Magyarországon, ami egy év alatt mindössze 0,3%-os növekedést jelent. Ebből 639 ezer volt lakáshitel mellé felvett (pontosabban hitelfedezeti záradékkal ellátott), 50 ezer pedig társasházi biztosítás.

Az élő szerződések éves állománydíja, vagyis a következő egy évben várható díja 199,7 milliárd forint volt, 17,6%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. Ennek 65%-át az egyéni lakásbiztosítások teszik ki.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés