Előfizetői tartalom

Meddig gyengülhet még a forint? - Megkérdeztük a profi befektetőket

Történelmi csúcsokat döntögetett a BUX index februárban, miközben a forint gyengülésbe kezdett az euróval szemben. Március elején is megkérdeztük a hazai alapkezelőket havi rendszeres felmérésünkben, hogy mit várnak a magyar részvénypiacon, és merre mehet tovább a forint árfolyama.

A márciusi felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Apelso Capital Befektetési Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Eurizon Asset Management, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

A részvénypiaci várakozások

A BUX index rövid távú alakulására vonatkozó várakozások nem változtak az egy hónappal korábbi helyzethez képest, három hónapos időtávon az alapkezelők többsége 5 százalékon belüli elmozdulást vár.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Egyéves időtávon viszont többségben vannak az emelkedésre voksolók, sőt, van, aki 15 százalékot meghaladó erősödést prognosztizál a BUX indexre.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés