Portfolio signature

Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Mennyire transzparensek a hazai tőzsdei vállalatok? Elég részletes a gyorsjelentés? Minden szükséges információt tartalmaznak a közzétételek? Jól végzik a dolgukat a befektetői kapcsolattartók? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Portfolio éves rendszerességgel elkészülő transzparencia-felmérésében, amelynek során a cégeket szorosan követő hazai portfóliómenedzserek és elemzők értékelhetik a vállalatokat. Mutatjuk, hogy szerepeltek idén a legnagyobb magyar tőzsdei vállalatok.

Idén 23. alkalommal készítette el felmérését a Portfolio a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciájáról, amelynek során a hazai portfóliómenedzserek és elemzők mondtak véleményt a BUX-indexben szereplő vállalatokról. Több kategória szerint értékelhették a követett cégeket a szakértők pontozással, amelyből kialakult a végső sorrend.

A felmérésen hagyományosan jól szereplő OTP szerezte meg az első helyet a Portfolio idei transzparencia-felmérésén, egyet előre lépve a tavalyi második helyről.

Az egy évvel ezelőtti győztes, az Alteo ezúttal a második helyet szerezte meg, holtversenyben a Graphisoft Parkkal, a harmadik helyre pedig ezúttal a PannErgy került. A top 5-be még egy blue chip bekerült, ezúttal a Magyar Telekom, amely nagyot ugrott előre a tavalyi tizedik helyhez képest.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés