Még évtizedekbe telik, mire annyi női vezető lesz, mint férfi
Üzlet

Még évtizedekbe telik, mire annyi női vezető lesz, mint férfi

Portfolio
Egy friss jelentés szerint az amerikai vállalatok vezetői pozícióiban a nők aránya két évtizedes növekedés után először csökkeni kezdett - írja a Bloomberg.

Egy friss jelentés szerint aggodalomra ad okot a nők arányának alakulása az amerikai vállalatok felsővezetői szintjein, mivel a korábban évtizedeken át tartó növekedés megállt. Az S&P Global Total Market Index adatai alapján 2023-ban a felsővezetői pozíciók 11,8%-át töltötték be nők, ami csökkenést jelent az előző év 12,2%-os arányához képest. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 55-60 vezetői pozíciót veszítettek el a nők a férfiak javára.

A nők aránya 2005 óta folyamatosan emelkedett a felsővezetők körében, akkor még csak 6,5% volt, összességében a vezetői szerepekben pedig ez az arány majdnem a háromszorosára, 22,3%-ra nőtt mostanra.

A jelentés nem tér ki részletesen arra, mi állhat a változás hátterében, de kiemeli, hogy a lassulás már évek óta megfigyelhető, a pandémia után különösen sok magas pozíciót betöltő nő lépett vissza stressz és kimerültség miatt. A McKinsey és LeanIn közös 2022-es felméréséből kiderült, hogy sok nő jobb lehetőségeket keresett olyan helyeken, amelyek nagyobb rugalmasságot ígértek.

Az S&P elemzése szerint tovább fog tartani elérni azt az állapotot, amikor ugyanannyi férfi és nő tölt be vezetői pozíciót; ezt most 2055 és 2072 közöttre teszik.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
Paks 2: példátlan egyetemi összefogással enyhítenék a szakemberhiányt