Előfizetői tartalom

Megjött a rezsicsökkentési rendszer legújabb módosítása

Megjelentek a legfrissebb Magyar Közlönyben azok a jogszabályok, amelyeket tegnap beharangoztak, és amelyek mintegy 100 ezer olyan családnak segítenek, akik átalány szerint fizetik a gázszámlát és számukra benne volt a pakliban, hogy az éves kedvezményes gázmennyiségük kimerítése miatt a következő hónapokban durván megemelkedik a gázszámlájuk. A mától hatályos jogszabályok segítségével ezt a helyzetet elkerülik, aminek az az oka, hogy a naparányosítás miatt az MVM-nek minden havi átalány számlában biztosítania kell a kedvezményesen járó gázmennyiséget, és csak az efeletti részre számlázhatja ki a 7,5-szeres gázárat, függetlenül attól, hogy az augusztustól júliusig járó kedvezményes gázmennyiségből mennyit használt már fel az adott fogyasztó.

Mi a lényeg? Amint tegnap részletesen megírtuk: belenyúlt a kormány a lakossági rezsicsökkentés gázpiaci lábába, hogy elkerülje annak a helyzetnek a megismétlődését, ami tavaly mintegy 100 ezer, átalány szerint fizető fogyasztóval megtörtént az április-júliusi időszakban. Akkor egyik hónapról a másikra jócskán megnőtt a gázszámlájuk, mert az MVM azt látta róluk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés