Tavasszal találkozik a zöld üzleti világ - Jön a Sustainable Tech konferencia!

Portfolio
Jön a Portfolio tavaszi fenntarthatósági konferenciája, ahol a konkrét megoldások, zöld gyakorlatok, technológiák lesznek a fókuszban! A Sustainable Tech 2024 konferencia nemcsak 2024 első féléves szakmai találkozóként szolgál a zöld megoldásokért elhivatott cégek vezetőinek, képviselőinek, fenntarthatósági szakértőknek, hanem célja, hogy a kiválasztott témák színpadra hozásával - úgymint fejlesztési, technológiai irányok a nagyvállalatoknál, finanszírozás és befektetés, megújuló energiák, AI és a digitalizáció, körforgásos gazdaság, épületek és az építőipar szén-dioxid mentesítése - megalapozza a közös gondolkodást, gyorsítsa az előrelépéseket. Nézzük, miről lesz szó április 24-én, a Portfolio Sustainable Tech konferenciáján!

Tavasszal találkozik a zöld üzleti szféra

Minden évben egyre több vállalat érti meg, hogy a zöld megoldások alkalmazásával, vagy az ilyen jellegű termékek kínálatával - legyen az egy energiahatékonysági fejlesztés, egy újrahasznosítási törekvés a termékfejlesztés során, vagy az adatgyűjtés a kötelező ESG beszámolókhoz - nemcsak egy újabb kötelező teendőt kap a nyakába, hanem egy valós előnyt, versenyképességi, stabilitási fejlesztést, és egy új piacot is. Folyamatosan bővül azoknak a köre, akik már nem tehetik meg, vagy nem is akarják megtenni, hogy a partnereik, beszállítóik, ügyfeleik, befektetőik között nem "ESG-kompatibilis" cégek legyenek.

A zöld fejlesztések eszkalálódása hívta életre az éves nagy fenntarthatósági rendezvényünk - a Sustainable World - tavaszi testvérét, ahol a közös gondolkodás, a szakma találkozása ugyanolyan fontos, de a konkrét megoldások, a technológiák sokkal nagyobb szerepet kapnak. Nem egy-egy iparág fenntarthatósági ügyeiről beszélgetünk egy-egy szekcióban, hanem az adott technológiákhoz kapcsolódó minden iparág, minden kapcsolódási terület egyszerre van jelen.

Sustainable Tech 2024
Április 24-én Sustainable Tech konferencia Budapesten! Legyen Ön is az extra early bird regisztrálók között, még 4 napig! Részletek a linken.

Miről lesz szó?

Nagyvállalatok iránymutatása - Milyen technológiákra jöhet az All-in?

Különböző iparágak vállalatainak fejlesztési irányaival foglalkozunk a konferencia első részében, a pro és kontrákat keressük az egyes jövőbiztosnak titulált technológiák kapcsán. Feltérképezzük a legizgalmasabb innovációkat a legjobb tudásunk szerint.

Befektetések, finanszírozás

A green tech-be áramló források, támogatások, befektetések nem csak az új piacok kialakulását irányozzák elő, de meghatározzák a zöld átállás gyorsaságát. Milyen piaci lehetősége van most a legígéretesebb megoldásoknak? Honnan lehet finanszírozáshoz jutni? Mit keresnek a befektetők?

Digitalizáció, Green tech és AI

A green tech, az AI, és a digitalizáció a jelenünk legizgalmasabb jelenségei, a fejlődésük olyan ütemet diktál, hogy szinte napról napra egy eddig ismeretlen funkcióval, eszközzel, szolgáltatással találkozhatunk. Aki felül erre a gyorsvonatra, annak nincs megállás! Az egyetlen kérdés, hogy miként lehet az eszközök végtelen tárházát valami igazán hatékonyra, értelmesre és jövőbiztosra használni? Hogyan tudja a digitalizáció bebiztosítania a hosszú távú tervek sikerességét, képes-e a zöld technológia megágyazni a zöld átállásnak? Segítheti az AI a 2050-es klímasemlegességi célok elérését?

Clean energy - Napenergia és mi van még?

A napenergia már erős támogatottságot kap Magyarországon, de a kinyílt az ajtó más alternatívák előtt is. A szélenergia hazánkban középtávon óriási potenciált rejt, napenergiával kiegészítve pedig egy nagyarányú tiszta energiából álló mix kialakulását hozhatja el, de a tárolókapacitások fejlesztésén van mit még dolgozni. Ezek mellett a geotermikus energia tömeges elterjedéséhez különösen jó adottságokkal rendelkezik az ország. Hogyan lehet felkészíteni a hálózatokat a különböző típusú megújuló energiák ingadozására, az épületeinket a zöld energia átvételére?

A zöld hidrogén, ami most az egyik legizgalmasabb kutatás-fejlesztési irány, és egyben a nehezebben zöldülő iparágak egyik legjobb lehetősége. Mit kell tudnunk a hidrogéntechnológiáról? Hogyan segít a technológia a jövőbeli ipari, közlekedési, építési szektor energiaszükségletének kielégítésében? Mi a jövő tökéletes energiamixe?

Körforgásos gazdaság, CO2-csökkentés az iparban, az ellátási láncokban és K+F

A körforgásosság alkalmazása, az anyagtechnológiai újítások, a K+F projektek, a hulladékkezelés, a CO2-csökkentés iparág független fókuszpontok. Mindenkit, és minden folyamatot érint. Hogyan érhető el a felhasznált anyagok körforgásban tartása? Az ellátási lánc zöldítése? Miként lehet még egy utolsó bőrt lehúzni a hulladéknak titulált termékekről, akár az olyan veszélyes hulladékról, mint egy akkumulátor? Mivel csökkenthető az építőipar, az épületszektor szén-dioxid kibocsátása? Merre vezetnek a K+F projektek? - ezeket a kérdéseket is megvitatjuk április 24-én, a Sustainable Tech konferencián.

Green Ideas & Future Businesses - Let's Meet

Idén, első alkalommal a konferencia egy kisebb expónak ad helyet, ahol ahol a zöld innovációké a főszerep. A résztvevők megismerkedhetnek, beszélgethetnek, kérdezhetnek a kiállított zöld megoldásokról.

Így zajlott a tavalyi Sustainable TECH konferencia

A tavaly készített konferencia beszámolóink:

Címlapkép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF