Mesterséges intelligencia és zöld átállás? Persze, de előbb ugorjuk meg, hogy a munkavállalók minden nap elmenjenek dolgozni
Üzlet

Mesterséges intelligencia és zöld átállás? Persze, de előbb ugorjuk meg, hogy a munkavállalók minden nap elmenjenek dolgozni

Portfolio
Ideje eldönteni, hogy munkaerő vagy munkahely nem lesz, hogy a mesterséges intelligencia vagy a zöld átállás forgatja fel jobban a munkaerőpiacot. A Sustainable Tech konferencia délutáni panelbeszélgetése során arról is szó volt, hogy bár a jövőben nagy kihívásokat jelenthet az IA, vagy az újítások implementálása, mégis jelenleg az a realitás, hogy bizonyos iparágakban annak is örülni kell, ha minden nap elmennek dolgozni az emberek, vagy ha nem váltanak munkát egyik napról a másikra, a szomszéd marginálisan magasabb bérajánlata miatt. Közben az irodisták körében, különösen a fiataloknál már az is érezhető, hogy komoly elvárásokat támasztanak a munkahelyük felé, nemcsak elvárják, hogy fenntartható programok, célok legyenek az általuk választott vállalatnál, de ezekbe be is szeretnének vonódni. Nagy tehát a kontraszt a magyar, de más országok munkaerőpiacán is.

Forrás Dávid, a Portfolio Podcast Lab vezető producere elsőként arról kérdezte a panel résztvevőit, hogy melyiket látják nagyobb HR-kihívásnak, a mesterséges intelligenciát, vagy a zöld átállást, illetve, hogy jobb, ha arra készülünk, hogy munkánk nem lesz, vagy arra, hogy munkaerő nem lesz a következő időszakban.

Tóth Zsuzsa, a CIB Bank HR igazgatója szerint rövid távon az ESG elvek inkább részesei a jelen kornak, tehát a megfelelő munkaerő megszerzése a feladat, közép távon viszont egy banknak, mint szolgáltató cégnek a mesterséges intelligencia fogja jobban átalakítani a működését. Egy nehézipari cég esetén viszont elképzelhető, hogy a zöld átállás nagyobb kihívás.

A mesterséges intelligenciára való készülésben elengedhetetlen a képességek fejlesztése, a változásra és a tanulásra való nyitottság. Ekkor lehet esélye a munkavállalóknak, hogy az új világban megállják a helyüket.

- emelte ki Tóth Zsuzsa.

A mesterséges intelligencia nagyobb kihívást jelent, de nem kell veszélyként tekinteni rá - véli Szabó Dávid József, a Prohuman stratégiai igazgatója, majd hozzátette: "A mesterséges intelligencia olyan helyeken, ahol nagy fokú munkaerőhiány van, kiegyenlítheti a keresletet és a kínálatot, ezért is látunk mi ebben lehetőséget. Sok ügyfelünk küzd viszont - főleg a gyártás, ipari szegmensben - az ESG-szempontoknak való megfeleléssel."

Horváth Ádám, az EdTech Magyarország Executive Partnere szerint a zöld átállás és a mesterséges intelligencia sem új keletű, évtizedek óta kellene, hogy ezek áthassák a társadalom működését, az oktatást, a képzéseket.

Az AI használata nélkül nem fogunk tudni megfelelni igazán a fenntarthatósági feladatoknak, mert olyan mértékű anyagtudományi, szabályozási, optimalizációs feladat áll előttünk, amit a humán erőforrás nem képes kitalálni.

- mondta el Horváth Ádám.

Sustainable tech konferencia
Kép forrása: Stiller Ákos/Portfolio

Arra a kérdésre, hogy milyen az oktatási helyzet a zöld technológiákban, valamit a belső képzések és szemléletformáló programok hogyan válnak be Tóth Zsuzsa azt a választ adta, hogy banki oldalról a zöld szemléletformáláshoz a céges képzések kevésbé tudnak hozzájárulni, többet érhetnek a kommunikációs kampányok, az élményszerű programok, de ezek is csak kismértékben hatnak a munkavállalókra. Valódi szemléletalakítás gyermekkorban tud megvalósulni. 

Horváth Ádám arra a sajnálatos rendszerre is felhívta a figyelmet, hogy a vállalati képzésekben és az oktatásban az újdonságok nem jelennek meg, nem azt tanítjuk, ami új, hanem elsőként elkezdjük alkalmazni a munkaerőpiacon, ahol kiderül, hogy szükség van képzésre, ezután fog csak megjelenni az oktatásban. Nemcsak Magyarországon, máshol a világban is követő módban van az oktatás. A fenntarthatósági részkompetenciák sincsenek oktatva, pedig ezek elengedhetetlenek lennének a munkahelyi projektfeladatok megoldása során.

Ami a fenntarthatóságot illeti, Szabó Dávid József szerint a gyártó nagyvállalatoknál fordul elő, hogy az egész vállalat alkalmaz zöld fejlesztéseket, eleget tesz a fenntarthatósági szabályoknak, de közben a munkavállalói oldalról, egyéni szinten ezek a vállalati kultúrára is ható változások nem épülnek be, nem edukálják a munkavállalókat ilyen értelemben, nem vonják be őket a fenntarthatósági célkitűzésekbe. A fiatalok körében viszont éppen ezek az elvárások már megjelennek, szeretnék tudni és látni, hogy a cég, ahol dolgoznak, milyen fenntartható projekteket indít, és nemcsak látni, hanem részesei is szeretnének lenni. AI és technológiai kihívásokról beszélgetünk de jelenleg ott tartunk, hogy több tízezer munkavállalót kell nemcsak megtalálnunk, de biztosítani azt is, hogy az elhelyezkedés után évekig foglalkoztathatóak legyenek.

Egyes területeken az is kihívás, hogy valaki rendszeresen megjelenjen a munkahelyén, vagy ne váltson munkahelyet, mert valamivel többet ajánl a szomszéd.

Az ilyen problémák után foglalkozhatunk azzal, hogy beletanuljanak a digitalizációba, az automatizációba, és egy újabb fokozat az agilis projektmenedzsment, a gyors alkalmazkodóképesség, vagy digitalizáció készségszinten való megértése, kezelése.

A konferencia további beszámolói:

Címlapkép: Stiller Ákos/Portfolio

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

Holdblog

Gombnyomásra működünk, mint a gépek

Emlékeinket, akár egy gép funkcióit, gyakorlatilag gombnyomásra elő lehet hívni. És nemcsak mi: külön szakma, külön tudomány, hogyan kell mások gombjait céltudatosan nyomogatni. De kik,... T

KonyhaKontrolling

Álom a megfizethető lakhatás

A naiv emberek körében terjeng a megfizethető lakhatás álma, amivel ráadásul szavazatokat is lehet vásárolni. Bár a politika mindig is teljesíthetetlen ígéretek játszótere volt, fontos, hogy

SPB Blog

Szívünk csücske, AUSZTRÁLIA

Az érzelmes címadás oka, hogy a rengeteg üzleti beszélgetés alatt, amihez szerencsém volt, igen gyakran kiderült: kígyók ide, pókok oda, szinte mindenki vágyik a távoli földrészre. A többs

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
tőzsde-infláció-amerikai-tőzsde-részvénypiac-dow-jones-fogyasztói-árindex