Ilyen lenne egy ideális, karbonsemleges, akadálymentes világ
Üzlet

Ilyen lenne egy ideális, karbonsemleges, akadálymentes világ

Portfolio
A platformalapú szolgáltatásmenedzsmenttel és tanácsadással sok cégen belüli folyamatot ki lehet váltani. A covid felgyorsította ezt az átalakulást, ami egy fenntarthatóbb irányba vitte el a cégek belső átalakulását. Zakrzewski Anita, a TOPdesk Magyarország Kft. sales managere a a Portfolio Sustainable Tech 2023 konferencián tartott előadásában arra kereste a választ, hogy milyen esetekben segíthet leginkább az ESM (vállalati szolgáltatásmenedzsment). Ezt követően Kepes Anna, az Access4you International operatív vezetője a társadalmi fenntarthatóság, az akadálymentesség fontosságának kérdéskörét mutatta be.

A vállalati szolgáltatásmenedzsmentre vonatkozó igény elsőként az IT területén jelent meg, de ma már más, például HR vagy pénzügyi területekre is kiterjed. A szolgáltató osztályok között az IT, FM, HR is megjelenik.

Mikor segíthet az ESM?

Ha valami nem működik egy épületben, például egy tárgyalóban a foglaltságot jelző szenzorok, akkor az vajon informatikai vagy épületüzemeltetési feladat? Az egyes szereplők nem mindig látják egymás munkáját, ami növeli az üzemeltetési költségeket. Éppen ezért egy együttműködésen alapuló szolgáltatást kell bevezetni, melynek az alábbi lépései vannak:

  1. eleinte a szolgáltatások egymástól függetlenül működnek
  2. közös digitális térben kezdenek együtt dolgozni a munkavállalók
  3. digitális és fizikai egykapus helpdesk létesül,
  4. a teljes integráció – a digitális és fizikai tér mellett a terminológia is teljesen egységessé válik

A mi ügyfeleink a 0-ból az 1-be vagy az 1-ből a 2-be szeretnének átlépni, erősítve ezzel a fenntarthatóságot is. Ehhez egy egykapus kontaktpontot kell kialakítani – a szolgáltatórészlegek definiálása, a főbb egyéni tevékenységek, valamint a főbb közös tevékenységek összegyűjtése, majd ezek felvázolása a felhasználó szemszögéből. Ezt követi a megoldási határidők definiálása, a folyamatok implementálása a rendszerbe, majd a belső támogatás és a reklám – mondta el Zakrzewski Anita.

STA_8795

Az egykapus kontaktpont előnyei közé tartozik a bejelentések kezelése, a munkaállomás-foglalás és az új belépő folyamatának optimalizálása. Hosszabb távon ez javít a felhasználói élményen, könnyű szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosít, egész szervezeten átívelő értékteremtő folyamatokat eredményez, vagyis hozzájárul a jövő fenntartható irodájának megteremtéséhez a pazarlások csökkentése és a digitalizáció által.

Digitális megoldás a társadalmi fenntarthatóság mérésére

A környezeti szempontok mellett fontos a társadalmi fenntarthatóságról, ezen belül is az akadálymentességről beszélni, hiszen ez egy közös ügy, ami mérhető és riportolható is. 1,2 milliárd ember érintett ma globálisan, a társadalom 15 százaléka valamilyen fogyatékossággal él. Számukra az akadálymentes környezet létfontosságú, de további 40 százalék számára fontos, míg a társadalom 100 százaléka számára kényelmes.

Az akadálymentesség közös ügyünk, üzleti és társadalmi érdeket egyszerre szolgál, minőségbiztosítás, ami előmozdítja a társadalmi befogadást.

- emelte ki Kepes Anna. Elsőként azonban meg kell határozni, hogy mit értünk akadálymentesség alatt ahhoz, hogy ezeket a problémákat megoldhassuk. Az Access4you egy épületminősítés során határozza ezt meg aszerint, hogy hány speciális igényt tud az épület kiszolgálni a mobilitás, látás, hallás és kognitív területeken. Ez alapján kaphat az épület gold, silver, bronze minősítéseket.

STA_8887

A helyszíni felmérés egy digitális saját szoftverű eszközzel történik, pontozva az összes komponenst, majd ebből egy végső százalék és pontszám kerül ki az épületre vonatkozóan, az érintett csoportok bontásában. Az egyre nagyobb adattömeg jogszabályoknak való megfelelését sokféle standard támogatja, ami a módszer hitelesítésében segít. A mérés, az adatok, az auditálás együtt járulnak hozzá, hogy a társadalmi faktorok, vagyis az ESG-nek az 'S' részében is fejlődhessenek a cégek.

Címlapkép forrása: Siller Ákos / Portfolio

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
10 éve menetelnek felfelé a tőzsdék