Portfolio signature

Magyar gyógyszer lett világsiker a Richternél - Küszöbön az újabb csúcskészítmény?

Mintha egy olimpiai versenyen dobogós helyezést érnénk el, ahhoz hasonlítható a Richter legnagyobb forgalmú készítménye, a cariprazine sikere – mondta el Orbán Gábor a Richter sajtótájékoztatóján, amelynek fő témáját a gyógyszergyártó neuropszichiátriai kutatásai adták. A vállalat megosztott információkat a fejlesztés alatt álló gyógyszerekről is, pszichiátriai készítmény és étvágycsökkentő is van a pipeline-ban.

Az európai pszichiátriai kutatás-fejlesztés egyik fellegvára van itt – kezdte a sajtótájékoztatóját Orbán Gábor, amelynek központi témáját a neuropszichiátriai kutatások adták a ma kezdődő budapesti EPA 2024 (European Congress of Psychiatry) konferencia kapcsán. A cariprazine hatalmas mérföldkő, és a Richter azon dolgozik, hogy további innovatív megoldásokkal gazdagítsa a világot – tette hozzá a cégvezető.

A k+f ráfordítás az árbevétel mintegy 10 százalékát adja a Richternél, és 1200 kutatót foglalkoztat a magyar gyógyszergyártó. A közép-kelet-európai régióban a Richter a legnagyobb innovációs bázis, nem csak a gyógyszeriparban, hanem minden iparágat tekintve – mondta el Orbán Gábor. A Richter gyógyszergyártási árbevétele meghaladja a 2 milliárd eurót, a gyógyszergyártó csúcskészítménye, a Vraylar árbevétel szerint a top 100-ban van a világ gyógyszerei között, ez olyan eredmény,

mintha egy olimpiai versenyen dobogós helyet érnénk el.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés