Előfizetői tartalom

A magyar adatvédelmi hatóság vizsgálja a ChatGPT-t, kiderült, mikorra várható döntés

Más tagállamok adatvédelmi hatóságához hasonlóan a NAIH is vizsgálja a ChatGPT adatkezelését, ezzel kapcsolatban még idén várható döntés - árulta el Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke lapunknak. A személyes adatok feldolgozása mind a tanítása, mind a működése során tipikusnak mondható sok MI esetén. A GDPR szerinti jogszerűségi feltételeknek itt is ugyanúgy meg kell felelni kockázatarányosan mint minden más adatkezelés esetén. Ezt megerősíti az EU új MI rendelet is - véli az elnök. A mesterséges intelligencia használatának adatvédelmi szempontjairól, a terület szabályozásáról és a legérdekesebb, legkirívóbb adatvédelmi incidensekről is kérdeztük az elnököt. A témával április 23-ai AI in Business rendezvényünkön is foglalkozunk, a rendezvényen a NAIH képviselője, Vass Norbert osztályvezető tart előadást erről.

Lassan két év telt el azóta, hogy történelmi mértékű bírságot szabott ki a NAIH egy call centeres AI-megoldás nem szabályszerű használata miatt Magyarországon. Voltak-e azóta AI-megoldások használatával kapcsolatos szabálytalanságok vagy panaszok? A hatóság jelenleg a ChatGPT adatkezelését vizsgálja számos másik tagállami hatósághoz hasonlóan, ezzel kapcsolatban még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés