Előfizetői tartalom

Új világ jön az AI-szabályozásban: hatalmas bírságot kockáztat, aki nem lép

Az EU AI rendelete a világ első olyan jogszabálya, amely átfogóan foglalkozik a mesterséges intelligencia kérdéskörével. A rendelet minden EU tagállamban, így Magyarországon is teljes egészében és közvetlenül alkalmazandó. A legfontosabb teendők a cégek által alkalmazott MI rendszerek feltérképezése és kockázatalapú besorolása, az MI céges elveinek meghatározása és a cégen belül a felelős területek, emberek kijelölése - mondja lapunknak Vári Csaba,  a Baker McKenzie ügyvédje, a terület szakértője. A tét nagy, ugyanis a bírságok összege jelentős, legsúlyosabb esetekben a GDPR bírságokénál is magasabb lehet: extrém esetben az elfogadhatatlan kockázatot jelentő MI rendszerekre vonatkozó szabályok megsértésénél például a bírság összege 35 millió euró vagy az előző évi globális forgalom 7%-a lehet, amelyik magasabb. Erről a témáról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business rendezvényén.

AI in Business 2024 Az AI szabályozásáról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business konferencián. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Dióhéjban miről szól az EU AI szabályozása, és mi a jogszabályalkotók elsődleges célja vele? A Mesterséges Intelligencia Rendelet elsődleges célja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés