Nagyon beindultak az autóeladások az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágában
Üzlet

Nagyon beindultak az autóeladások az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágában

Portfolio
Erősen teljesített az AutoWallis Kiskereskedelmi üzletága az első negyedévben, a piaci átlag felett növekedtek az újautó-eladások, a Nagykereskedelmi üzletág viszont az egy évvel ezelőtti kiemelkedő adat, és a tengeri szállítások nehézségei miatt kisebb volument teljesített. Az AutoWallis az idén összességében a tavalyi évet érdemben meghaladó értékesítési adatokkal számol a jelenlegi makrogazdasági környezetben.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Új gépjármű eladásait 15,9 százalékkal 2424-re, míg a használtautó-eladásokat 22,8 százalékkal 597 darabra növelte az első negyedévben az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága. A teljesítmény annak fényében különösen kiemelkedő, hogy mindeközben Magyarországon mindössze 7,2 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett személyautók száma.

A kiskereskedelmi üzletág szolgáltatási területén a szervizórák száma 6,1 százalékkal 47 763-ra emelkedett, ezzel egyidőben a wigo car sharing tavalyi akvizíciójának köszönhetően jelentősen, 91 920-ra növekedett a bérleti események száma. A Magyarországon az AutoWallis által üzemeltetett Sixt flottamérete 423 darabbal csökkent az első három hónapban a szezonális hatásoknak megfelelően, ugyanakkor a wigo 536 darabos állományának köszönhetően összesen 113 darabbal 3678-ra bővült a flottaméret (+3,2%). A bérleti napok számának 11 százalékos csökkenése is szezonálisnak tekinthető, ami a flottaméret csökkentésével együtt működési hatékonyság javulást jelent.

A Nagykereskedelmi üzletágban egyszeri és jelentős bázishatások miatt 23,5 százalékkal, 2641 darabbal alacsonyabb az eladott új gépjárművek száma. Az időszak mérsékeltebb értékesítési volumenének oka technikai jellegű, amit a bázisidőszaki, 2023. első negyedéves kiugróan magas értékesítések bázishatása és az idei első negyedévben a Szuezi-csatorna, illetve a vörös-tengeri helyzet miatt csaknem egy hónappal megnövekedett tengeri szállítási határidők együttesen magyaráznak.

A korábban az AutoWallis által jelzetteknek megfelelően megnövekedett regisztrációs számok a tavalyi időszakban a Covid hatásaira, chiphiányra, és globális szállítási nehézségekre visszavezethető elhalasztott vásárlásoknak és a magas teljesítésre váró rendelésállománynak voltak köszönhetőek. Mára ezek az egyszeri hatások kiegyenlítődtek, az értékesítés normalizálódott, egyenletesebben oszlik el, kiszámíthatóbb mederbe került - olvasható a cég közleményében. A csökkenést elsősorban a SsangYong (-1709 db), a Dacia (-462), és az Opel (-287 db) kisebb értékesítési volumene okozta.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a nagykereskedelmi üzletág is a várakozásaiknak megfelelően teljesített, a 2024-es kilátások kapcsán pedig kiemelte, hogy a következő negyedévekben a bázisidőszakhoz képest is már növekedést várnak a jelenlegi makrogazdasági környezetben, így éves szinten érdemben bővülhet a két üzletág által értékesített gépjárművek száma.

Az AutoWallis részvényei 1,7 százalékos csökkenéssel kezdik a mai kereskedést.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde