Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek
Üzlet

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Portfolio
Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.
Megosztás

Pluszos zárás Amerikában

Nem romlott a hangulat zárásra sem az amerikai tőzsdéken, a Dow 0,7 százalékkal, az S&P 500 1,2 százalékkal, a Nasdaq 1,6 százalékkal került feljebb.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Felhőszolgáltatót venne az IBM

Az IBM előrehaladott tárgyalásokat folytat a HashiCorp nevű felhőszoftver-szolgáltató megvásárlásáról a Wall Street Journal információi szerint.

Felhőszolgáltatót venne az IBM
Megosztás

Erős az amerikai gazdaság a JP Morgan vezetője szerint

Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója optimista az amerikai gazdasággal kapcsolatban, melyet az erős foglalkoztatás és a fogyasztók stabil pénzügyi helyzete támaszt alá, ugyanakkor figyelmeztetett a költségvetési kiadások, az infláció és a geopolitikai konfliktusok lehetséges negatív hatásaira.

Erős az amerikai gazdaság a JP Morgan vezetője szerint
Megosztás

Emelkedésbe kapcsolt az olajár

Emelkednek a mai kereskedésben az olajárak, a WTI és a brent is több mint 1 százalékkal drágult kedden.

Emelkedésbe kapcsolt az olajár
Megosztás

Záporoznak a gyorsjelentések

Az amerikai tőzsdéken töretlenül kitartanak a pluszok, a Dow 0,6 százalékot, az S&P 500 1,1 százalékot, a Nasdaq 1,5 százalékot erősödött. Nagyüzem van ma a gyorsjelentésekben:

  • a Spotify árfolyama több mint 16 százalékot emelkedett, miután az elemzői konszenzust meghaladó első negyedéves számokat közölt a vállalat, és optimista előrejelzéseket adott a menedzsment
  • a PepsiCo 2,5 százalékot esett annak ellenére, hogy a vártnál jobb eredményeket publikált
  • a General Motors részvényei közel 5 százalékkal meneteltek felfelé, miután a vezetőség megemelte éves várakozásait
  • a JetBlue Airways több mint 15 százalékot esett, miután a légitársaság visszavágta idei bevételvárakozásait.

És a sornak még nincs vége, ma tőzsdezárás után ugyanis a Tesla is közzéteszi első negyedéves számait.  

Megosztás

Kezdetét veszi a Tesla óriási leépítési hulláma

A Tesla 2688 dolgozóját bocsátja el a texasi Austinban lévő gyárában, ami a vállalat történetének eddigi legnagyobb leépítési hullámát jelenti - írja a Bloomberg.

Kezdetét veszi a Tesla óriási leépítési hulláma
Megosztás

Megtépték a Richtert, szépen emelkedett az OTP

A jó nemzetközi hangulat a magyar tőzsdét sem kerülte el, a hazai részvénypiacon a Richter 3,6 százalékot ralizott a tegnapi zuhanás után, míg az OTP árfolyama több mint 2 százalékot emelkedett.

Megtépték a Richtert, szépen emelkedett az OTP
Megosztás

Valamire készül az Apple: hamarosan termékbemutató jön

Új termékeket mutathat be az Apple május 7-én – írja a CNBC a cég által kiküldött meghívóra hivatkozva.

Valamire készül az Apple: hamarosan termékbemutató jön
Megosztás

Felrobbant a Spotify árfolyama

A Spotify negyedéves bruttó profitja először haladta meg az 1 milliárd eurót, miután a cég visszafogta a marketingkiadásokat; bár ez azt jelentette, hogy a zenei streaming óriás alulteljesítette a havi aktív felhasználókra vonatkozó előrejelzését.

Felrobbant a Spotify árfolyama
Megosztás

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Folytatódik az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a Dow 0,3 százalékos pluszban nyitott, míg az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,4 százalékkal került feljebb. A befektetők ma elsősorban a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify részvényei több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a cég számai felülmúlták a Wall Street első negyedéves várakozásait, és a vállalat optimista második negyedéves előrejelzést adott ki. A UPS árfolyama nagyjából 2,1 százalékkal emelkedett, miután a cég a vártnál jobb negyedéves eredményt ért el. A PepsiCo eközben 2,6 százalékot esett annak ellenére, hogy a vártnál jobb eredményről számolt be.

spx0423
Megosztás

Jó a hangulat a magyar tőzsdén

Miközben a nemzetközi részvénypiacokon kifejezetten jó hangulat uralkodik, a magyar piac is jól teljesít, a BUX 1 százalékkal került feljebb. Itthon a nagypapírok közül a Richternek van a legjobb napja, bár van is honnan emelkednie az árfolyamnak, hiszen tegnap 2,4 százalékot esett a jegyzés.

buxkomp0423
Megosztás

Nincs megállás, tovább vágta a kamatot az MNB!

A várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, 7,75%-ra mérsékelte az irányadó kamatot mai ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Ezzel folytatódott a kamatcsökkentési ciklus, ám a korábbi hónapokhoz képest már kisebb sebességgel. Az év közepétől akár teljesen leállhat a monetáris lazítás.

Nincs megállás, tovább vágta a kamatot az MNB!
Megosztás

Hol állhat meg a Tesla esése?

Az elmúlt hónapokban alaposan elbántak a Tesla részvényeivel. A keddi piaczárást követően fogja közzétenni első negyedéves gyorsjelentését Elon Musk cége, éppen ezért megnéztük, hogy hogyan fest jelenleg a technikai kép a Tesla esetében.

Hol állhat meg a Tesla esése?
Megosztás

Nagyot nőtt a Gloster 2023-ban

A Gloster korrigált nettó árbevétele 75 százalékkal, 10,3 milliárd forintra, ezen belül a külföldi értékesítésből származó bevétel pedig 130 százalékkal, 4,6 milliárd forintra nőtt 2023-ban. Az előző évhez képest a korrigált EBITDA 29 százalékos bővülést mutat, 976 millió forintot érve el - derült ki a vállalat 2023-as jelentéséből.

Nagyot nőtt a Gloster 2023-ban
Megosztás

Felpattant a Richter

Tegnap jelentős esést szenvedett el a Richer a nap végén, ma azonban szép lassan egyre feljebb kerül a jegyzés, jelenleg már 3 százalékos pluszban van a gyógyszergyártó árfolyama.

richter0423
Megosztás

Kitart az emelkedés

Továbbra is emelkedés látszik az európai tőzsdéken, részben annak is köszönhetően, hogy több európai nagyvállalat erős negyedéves számokat tett közzé. Az SAP árfolyama közel 3,6 százalékot emelkedett, miután a mesterséges intelligencia iránti kereslet fellendülése tovább táplálta a német szoftvercég növekedését. A gyógyszergyártó Novartis árfolyama szintén 4,4 százalékkal emelkedett, miután megemelte az egész évre vonatkozó előrejelzését.

euindexek0423
Megosztás

Kiegészültek a Gloster közgyűlésének napirendi pontjai

Új részletekkel egészült ki a Gloster a közgyűlésének két napirendi pontja - tájékoztatott a társaság.

Kiegészültek a Gloster közgyűlésének napirendi pontjai
Megosztás

Ennyi volt a bikapiac a tőzsdéken? Koránt sem biztos

Az amerikai részvénypiacok elmúlt hetekben látott esése ellenére a fő hosszútávú trend továbbra is felfelé mutat, amelyet megerősít a piaci szektorok relatív erejének elemzése - írja a MarketWatch.

Ennyi volt a bikapiac a tőzsdéken? Koránt sem biztos
Megosztás

Folytatódok a felpattanás

Határozott emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék, a DAX 1 százalékot emelkedett, míg a CAC 0,5 százalékkal került feljebb, a FTSE 100 pedig szintén 0,5 százalékot erősödött. A milánói börze is feljebb került 0,6 százalékkal, míg a spanyol piac 0,7 százalékos pluszban van.

dax0423
Megosztás

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde

A tegnapihoz képest kisebb lendülettel, de folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken, amiből a magyar piac is igyekszik kivenni a részét, de a kereskedés első perceiben csak mérsékelt elmozdulások látszanak.

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde
Megosztás

Közel 400 millió forintért vett saját részvényeket az OTP

Közel 400 millió forintért vett saját részvényeket az OTP - derült ki a bank közleményéből.

Közel 400 millió forintért vett saját részvényeket az OTP
Megosztás

Emelkedés jöhet

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Az elmúlt hetek esése után tegnap korrigáltak az amerikai tőzsdék, megérkezett a visszapattanás, így a Dow 0,7 százalékos pluszban zárt, míg az S&P 500 0,9 százalékot emelkedett, a Nasdaq 100 pedig 1 százalékkl került feljebb.

Ezt követően ázsiai részvénypiacokon is nagyrészt pozitív hangulat uralkodott, a japán Nikkei 0,3 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi Hang Seng 1,8 százalékot emelkedett, a sanghaji piac azonban 0,5 százalékot esett.

Az előjelek alapján Európában is folytatódhat a visszapattanás a tegnapi emelkedés után. A határidős részvényindexek állása alapján a pozitív tartományban nyithatnak a vezető európai részvényindexek.

Mi várható makrofronton?

Kedden délután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ismerteti a legutóbbi kamatdöntését, aminek a legfontosabb kérdése, hogy a legutóbbi 75 pontos vágás után mennyire fogja vissza a magyar jegybankot, hogy az elmúlt időszakban a forint erőteljesen gyengült. Még izgalmasabb lehet a sajtótájékoztató, ahol a magyar monetáris politika további irányvonalára is utalásokat tehetnek. Külföldön a friss európai és amerikai beszerzési menedzserindex adatokra lesz érdemes figyelni.

2024. április 22-28. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 23 kedd 14:00 MNB Kamatdöntés  
április 24. szerda 8:30 KSH Keresetek febr.
április 25. csütörtök 08:30 MNB A hitelintézetek előzetes statisztikai mérleg márc.
április 26. péntek 8:30 KSH Foglalkoztatottság és munkanélküliség márc.
április 26. péntek 8:30 KSH Népmozgalom márc.
április 26. péntek 08:30 MNB Lakásárindex 2023. IV.
április 26. péntek 22:00 S&P S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálat 2023. IV.
Nemzetközi makrogazdaság
április 22. hétfő 16:00 EU Fogyasztói bizalom ápr.
április 22. hétfő 14:30 USA Chicagói Fed Index márc.
április 23. kedd 2:30 Japán BMI ápr.
április 23. kedd 9:30 Németo. BMI ápr.
április 23. kedd 10:00 EU BMI ápr.
április 23. kedd 10:30 UK BMI ápr.
április 23. kedd 15:45 USA BMI ápr.
április 23. kedd 16:00 USA Lakásépítések és értékesítések márc.
április 24. szerda 10:00 Németo. IFO üzleti hangulatindex ápr.
április 24. szerda 14:30 USA Tartós cikkek rendelésállománya márc.
április 25. csütörtök 14:30 USA GDP előzetes 2024 I.
április 25. csütörtök 14:30 USA Munkanélkülisegély-kérelmek ápr.
április 26. péntek 14:30 USA PCE-infláció márc.
április 26. péntek 14:30 USA Személyi jövedelmek márc.
április 26. péntek 16:00 USA Michigan-index márc.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Ma már a gyorsjelentések is beindulnak, olyan nagyágyúk jelentenek, mint az értékesítés visszaesésével küzdő Tesla, a nem-ciklikus fogyasztói szegmenst képviselő PepsiCO, a Visa, vagy a GE.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

Hormel Foods - kereskedés

Már nem emlékszem, hogy miért figyeltem fel rá, de kb. két hónapja követem. Egy igazi osztalék arisztokrata, 58 éve emel és fizet folyamatosan, de a hozama nem túl magas. Annyi biztos, hogy a ch

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Tiktok shutterstock