Portfolio signature

Újabb gyengülési hullám vár a forintra?

Portfolio
Az április a korrekció hónapja volt a világ tőzsdéin, de a magyar piac már ledolgozta az esést, a BUX történelmi csúcsokat döntöget május elején. A Portfolio rendszeres havi felmérésében ismét megkérdezte a hazai alapkezelőket a részvénypiac és a forint kilátásairól, valamint hogy jelenleg melyek a kedvenc részvényeik és a legkevésbé kedvelt papírjaik a BÉT-en.

Április elhozta az év első komolyabb korrekcióját a részvénypiacokon, miután az Egyesült Államokban a kamatcsökkentési várakozások még inkább kitolódtak, ahogy az elmúlt időszak inflációs számai rendre az előrejelzések felett alakultak. Ehhez még hozzáadódtak a fokozódó geopolitikai kockázatok, valamint az olajárak emelkedése, amely megint csak az inflációs fronton üthet vissza. A magyar tőzsde viszonylag kis eséssel megúszta, a BUX mérsékelt, fél százaléknál kisebb csökkenéssel zárta az elmúlt hónapot, és azóta már új történelmi csúcsra is ment május elején, miközben az irányadó indexek közül a DAX 3 százalékot, az S&P 500 pedig 4 százalékot esett áprilisban.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A májusi felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Apelso Capital Befektetési Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Eurizon Asset Management, Gránit Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Mi várható a magyar tőzsdén?

A felmérésben résztvevő hazai alapkezelők várakozásai szerint a következő három hónapban inkább oldalazhat a BUX index, vagy legalábbis a döntő többség nem vár +/-5 százaléknál nagyobb mértékű elmozdulást. Egyéves időtávon viszont az optimisták vannak túlsúlyban, a válaszadók 70 százaléka 5 és 15 százalék közötti erősödést jósol a BUX indexre, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy akad, aki 5 százaléknál nagyobb esést vár.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés