Előfizetői tartalom

Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

Portfolio
A mesterséges intelligencia technológiák támogatásához szükséges adatközpontok hatalmas energiaellátása versenyhelyzetet teremt az országok között, és hátrányos helyzetbe hozza Európát - mondta a BlackRock vezérigazgatója pénteken as Reuters beszámolója szerint. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

A világ legnagyobb vagyonkezelőjének vezetője szerint az adatközpontok olyan területek felé húzódnak majd, ahol olcsóbb az áram, ahol pedig drágább, ott valószínűleg állami támogatásra lesz szükség. Ez egy óriási kérdés lesz Európa számára - mondta Larry Fink egy római üzleti konferencián. Fink azt mondta, hogy "ezermilliárd dollárokra" lesz szükség az AI adatközpontok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés