Portfolio signature

Nem tud hibázni a tőzsde legnagyobb csillaga, brutális növekedésben az Nvidia

Nagy várakozások előzték meg az Nvidia első negyedéves gyorsjelentését, és ahogyan arra számítani lehetett, a chipgyártó megint túlteljesítette ezeket – valójában az lett volna az igazi meglepetés, ha nem sikerül hozni a várakozásokat. Az árfolyam kilőtt a negyedéves gyorsjelentés után, a zárás utáni kereskedésben először átlépve az 1000 dollárt. Hamarosan azonban már inkább 100 dollár körüli árfolyamról beszélhetünk, hiszen a cég a jelentéssel együtt 10:1 arányú részvényfelosztást is bejelentett.

Nem áll meg a növekedés

A mesterséges intelligencia megatrend zászlóshajójává vált az Nvidia, így kiemelt figyelem övezte a vállalat első negyedéves gyorsjelentését. Mivel a nagy nyelvi modellek futtatását végző adatközpontokban túlnyomó részben az Nvidia AI-chipjeit alkalmazzák, így a vállalat számai a mesterséges intelligencia trend erejének barométereként is szolgálnak. A friss számokból az látszik, hogy az Nvidia AI-chipjei iránti kereslet továbbra is erős, és a vállalat már a következő generációs Blackwell chipek gyártásán dolgozik, amelyek a cégvezér, Jensen Huang elmondása szerint még az idei évben hozzá fognak járulni a bevételek növekedéséhez.

Az elemzői konszenzus arról szólt, hogy az Nvidia bevétele az első negyedévben 24,6 milliárd dollárt érhetet el, ezzel szemben a cég 26 milliárd dolláros bevételről számolt be,

ami 262 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés