Portfolio signature

Aranyláz a kriptopiacon – Ez már a nagypályások játszótere

Az elmúlt hetek híráramlása alapján a befektetési szakma és a politika nagyágyúi is kiemelten figyelik a kriptopiacot, hedge fundok, alapok, bankok teszik bele portfólióikba a kriptoeszközöket, a korábbi amerikai elnök, Donald Trump pedig kriptopárti jelöltként pozícionálja magát. Fizetőeszközként egyáltalán nem bizonyítottak a kripto”pénzek”, befektetésként viszont már a legnagyobb pénzügyi cégek is elfogadják azokat. Nehéz már egy kézlegyintéssel elintézni ezt a piacot, aminek az értéke mostanra közel 2600 milliárd dollárra nőtt.

Az elmúlt években hatalmasra nőtt a kriptopiac, mostanra gyakorlatilag megkerülhetetlen eszközosztályról beszélünk. A teljes piac mérete 2560 milliárd dollár, közel akkora, mint amekkora az összes tőzsdén jegyzett német cég értéke.

krip1

A legnagyobb kriptoeszköz, a bitcoin is hatalmasra nőtt, piaci értéke közel 1350 milliárd dollár, ha részvény lenne, akkor a hetedik legnagyobb lenne, megelőzve egy olyan behemótot is, mint a Meta.

krip4

A bitcoin már több mint ötször akkora, mint a legnagyobb piaci értékű német részvény, az SAP.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés