Portfolio signature

Lassabban nőtt most a CIG Pannónia, de várjuk ki a végét

A tavalyinál lassabban, de még mindig két számjegyű mértékben nőtt az első negyedévben a CIG Pannónia: adózott eredményét 59%-kal, díjbevételét 14%-kal növelte az első negyedévben a biztosító – derült ki a csütörtök reggel közzétett gyorsjelentésből. A növekedés motorjai a banki és az alternatív értékesítési csatornák voltak, amelyek 20% körüli mértékben növelték értékesítési teljesítményüket, termékportfólió szinten pedig a unit-linked életbiztosítások, a vállalati vagyonbiztosítások és a csoportos baleset- és egészségbiztosítások húzták felfelé a bevételeket. Az alacsony bázisról növekvő nem-életbiztosítási üzletág bevételi dinamikája elmaradt most az életbiztosításitól.

A CIG Pannónia a tavalyi évtől az IFRS 17 számviteli sztenderdjei szerint jelent a korábbi IFRS 4 helyett, ezért a számok csak korlátozottan összehasonlíthatók a korábban közzétett számokkal. Ahogy tavaly májusban megpróbáltuk elmagyarázni, egészen a biztosítási szerződések szintjéig módosult, mi számít bevételnek, költségnek, eredménynek, és a kínált szerződéstípusokat az alábbi értékelési módszertanokba sorolják az egyes szegmenseknek megfelelően.

cig1

Az első negyedévben a biztosító

472 millió forintos számviteli és 765 millió forintos tisztított adózott eredményt ért el

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés