Portfolio signature

Melyik lehet a következő cég, amit feldarabolnak?

Portfolio
Részvényfelaprózás volt az Nvidiánál, a sztori jól sült el, a befektetők most azt keresik, hogy melyik lehet a következő olyan cég, aminek a részvényeit feldarabolják. Pro tipp: olyan részvényeket érdemes keresni, amiknek magas az árfolyama. Mutatunk néhányat.

Hétfő óta már nem 1200, hanem csak 120 dollár közelében forognak az Nvidia részvényei, de itt nem egy durva árfolyam-zuhanásról van szó, hanem részvényfelaprózásról, 10:1 arányban osztották fel a részvényeket, vagyis a részvényesek minden egyes papír után 9 továbbit kaptak.

Hogy mi értelme, és milyen pozitív hatásokkal jár a részvényfelaprózás, arról itt írtunk részletesebben, most csak röviden:

  • Likviditás növekedése: a részvényfelaprózás általában növeli a részvények likviditását. Mivel az egy részvény ára alacsonyabbá válik, több befektető számára válik elérhetővé, így a kereskedési volumen megnövekedhet. A fokozott likviditás csökkenti a kereskedési költségeket, és stabilizálhatja a részvény árfolyamát, mivel több vevő és eladó találkozik a piacon.
  • Megfizethetőség: a részvények darabszámának növelése a részvények árának csökkenését eredményezi, így több kisbefektető számára teszi lehetővé a részvények megvásárlását. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik korlátozott tőkével rendelkeznek, és szeretnének részt venni a tőkepiacokon.
  • Befektetői bázis szélesítése: alacsonyabb részvényárral a társaság vonzóbbá válhat a kisebb befektetők számára. A szélesebb befektetői bázis elősegítheti a részvény árának stabilitását és csökkentheti a piaci volatilitást, mivel több befektető rendelkezik a részvényekkel hosszabb távon.
  • Pozitív piaci megítélés: a részvényfelaprózást gyakran pozitív várakozások előzik meg a piac részéről, mivel sok befektető a társaság növekedési kilátásaival társítja. A pozitív hírek és a részvényfelaprózás bejelentése gyakran árfolyam-emelkedést eredményez, amely további befektetői érdeklődést generálhat.
  • Piaci pozíció erősítése: az alacsonyabb részvényárral rendelkező társaságokat gyakran aktívabban kereskedik, ami javíthatja a társaság piaci pozícióját és láthatóságát. Ez hozzájárulhat a társaság ismertségének és megítélésének javulásához a piacon.

Az Nvidiánál más hatások mellett a split is pozitívan hathatott, az árfolyam a részvényfelaprózás bejelentésétől a konkrét splitig 28 százalékot emelkedett.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés