Előfizetői tartalom

Izgalmas a helyzet a régiós gázpiacon, fontos diverzifikációs lépéseket tett az MVM

A német Uniper orosz Gazprommal szembeni hatalmas kártérítési igénye izgalmas helyzetet teremtett a minap a régiós földgázpiacon, az MVM Csoport friss részesedésvásárlása az azerbajdzsáni gázmezőben viszont inkább nyugtató hatású a magyar gázellátás biztonsága szempontjából. E két fejlemény apropóján összeszedtük, hogy milyen forrás- és útvonal diverzifikációs lépéseket tett már meg az MVM, mint a magyar gázpiac legnagyobb importőre, és milyen lehetőségei vannak/lehetnek középtávon a gázpiaci diverzifikáció terén. Ezek együtt kulcsfontosságúak az egész ország ellátásbiztonságának szempontjából. A gázpiaci diverzifikáció is szóba kerül a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre itt már lehet regisztrálni.

A diverzifikáció dimenziói A gázpiaci diverzifikációnak, és ezáltal az ellátásbiztonságnak több dimenziója van, és ezek közül az egyik az útvonal diverzifikáció, azaz egy kitermelő országból több útvonalon jut el hazánkba a gáz. Ennek egyik tipikus példája az MVM földgáz nagykereskedő cége, az MVM CEEnergy által 2021 szeptemberében 15 évre kötött hosszú távú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés