Portfolio signature

Óriási lépés a nőgyógyászatban: fontos felvásárlást jelentett be a Richter

Beindultak az akvizíciók az elmúlt hónapokban a Richternél, idén több fontos tranzakciót is bejelentett a társaság a stratégiai területein, főként a nőgyógyászatban és a biotechnológiában, tegnap este pedig egy újabb jelentős felvásárlásról adott hírt a vállalat. Összeszedtük a közelmúlt nagyobb ügyleteit, és mutatjuk, hogy melyik miért fontos a magyar gyógyszergyártónak.

Az idei első tranzakcióra januárban került sor, január végén a Richter bejelentette, hogy stratégiai, 9 százalékos részesedést szerez egy bioszimiláris fejlesztésekkel foglalkozó német vállalatban, a Formycon nevű cégben. Egészen pontosan a Richter 82,8 millió eurós készpénzért 9,08 százalékos részesedést vásárolt a tőzsdei vállalatban.

A Formycon a bioszimiláris gyógyszerek terén a szemészeti, immunológiai és más kulcsfontosságú krónikus betegségek kezelésére összpontosít, a teljes értékláncot lefedi a termékfejlesztéstől a III. klinikai fázisig, ideértve a forgalomba hozatali engedélyhez szükséges dokumentációk elkészítését is. A Formycon rendelkezik már egy kifejlesztett, piacra bevezetett bioszimiláris készítmény, és további öt készítmény áll jelenleg fejlesztés alatt. A befolyó összeget a társaság meglévő bioszimiláris projektjeinek továbbfejlesztésére fordítják, és az év második felére tervezik egy új bioszimiláris jelölt fejlesztésének elindítását is – közölte a Richter.

A Richter várakozásai szerint a biologikumok és a bioszimiláris termékek részesedése növekedni fog a gyógyszerek piacán, és a társaság elkötelezett a terület iránt, emellett a kapacitáskihasználás és a tudásmegosztás szempontjából is pozitívnak értékelte a lépést. A Formycon, mint a bioszimiláris termékek specializált fejlesztője és a Richter, mint jelentős kutatási és gyártási kapacitásokkal rendelkező multinacionális vállalat, kiegészítő képességekkel járulnak hozzá a fejlesztésekhez, és méretgazdaságossági előnyöket is kínál a tranzakció – közölte akkor a Richter. A megállapodással kereskedelmi megállapodást nem kötött a Richter a meglévőkön túl, de a jövőben fenntartja a lehetőségét.  

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés