Portfolio signature

Mi állíthatja meg a tőzsdék szárnyalását?

Egyre magasabb csúcsokra tör a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az S&P 500 jelenleg is történelmi csúcson áll, az emelkedés pedig egyre meredekebb. Több olyan tényező is van, ami megakaszthatja az emelkedést, most mutatunk egy újabb érvet.

Idén már 16 százalékot emelkedett a világ egyik vezető részvényindexe, az S&P 500, ezzel a teljesítménnyel a legjobbak között van. Mostanra viszont több indikátor alapján is kezd túlvetté válni, érik már egy korrekció vagy legalább egy megálló a száguldásban.

spxd2

Hogy mi hozhatja el ezt a megállót? Például az, ha lelassul az eddigi emelkedés egyik motorja. Hogy mi ez? A vállalatok részvény-visszavásárlása.

Az S&P 500 cégek brutális volumenben veszik vissza a saját részvényeiket, ez pedig eddig stabil keresletet, támaszt nyújtott a piacoknak. Hogy mekkorát? Az elmúlt években több százmilliárd dollár értékben vettek vissza részvényeket az amerikai cégek (de az elmúlt időszakban az európai és ázsiai vállalatok is felpörgették a részvényesi értékteremtésnek ezt a formáját), emellett pedig több százmilliárd dollárnyi osztalékot is fizettek.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés