Nem tér vissza a távközlési különadó, emelkedik a Telekom
Üzlet

Nem tér vissza a távközlési különadó, emelkedik a Telekom

Portfolio
Több mint 3 százalékos pluszba ugrott a mai kereskedésben a Magyar Telekom részvényeinek árfolyama, miután Nagy Márton egy ma reggeli sajtótájékoztatón megerősítette, hogy 2025-től kivezetik a távközlési extraprofitadót.

Emelkedésbe kapcsoltak délután a Magyar Telekom részvényei, a papírok 3,4 százalékos pluszban állnak, az átlagosnál valamivel magasabb forgalom mellett.

Az emelkedés kiváltó oka az lehet, hogy Nagy Márton egy ma reggeli sajtótájékoztatón megerősítette, hogy 2025-től kivezetik a távközlési (és a gyógyszergyártói és légiközlekedési) extraprofitadót. Ennek előzménye, hogy a hét elején módosította az extraprofitadó-szabályokat a kormány, ami a bankokra és az energiavállalatokra újabb terhet ró „védelmi hozzájárulás” címén.

A hazai távközlési vállalatok extraprofitadójának megszüntetését tavaly ősszel jelentette be a kormány, amivel párhuzamosan, a csökkenő adóterhekért „cserébe” a Magyar Telekom és a 4iG komoly hálózatfejlesztési beruházásokat jelentett be a következő évekre. Vagyis az nem új, hogy 2025-től megszűnik a szektor extraprofitadója, a mai bejelentés ezt erősítette meg.

A Telekom háza tájáról nem csak ez volt az egyetlen jó hír a napokban, tegnap a társaság bejelentette, hogy megkezdte a mobil bázisállomás portfoliójának áttekintését, amelynek célja az eszközök egy kizárólagos tulajdonú leányvállalatba történő szétválasztásának mérlegelése.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A Skynet-teszt
Gazdaság

A Skynet-teszt

Mi alapján lehet eldönteni, hogy emberrel vagy mesterséges intelligenciával beszélgetünk?

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1387481089