Előfizetői tartalom

Orbán Viktor álma kerülhet veszélybe a Mercedes és a BMW miatt

Azoknak a lapértesüléseknek a tükrében, amelyek a Mercedes és a BMW magyarországi beruházásainak felfüggesztéséről, elhalasztásáról szóltak az elmúlt napokban, érdemes alaposan végignézni, mit is veszíthet pontosan Magyarország. A korábban beharangozott új gyárak nem csak a makrogazdasági folyamatainkra lennének hatással, hanem érdemben növelhetnék az ország autógyártó-kapacitását, ahogy meghatározó szerepet játszanának abban is, hogy olyan autók készülhessenek nálunk, amelyekre várhatóan 10-15 év múlva is szükség lesz. A jövőre vonatkozó tervek miatt is nagyon lényeges a két beruházás, ha ezek kiesnének, vagy később valósulnának meg, akkor a kormány előrejelzésében szereplő, hosszú távú 4%-os GDP-növekedési ütem kérdőjeleződne meg. Ezzel pedig Orbán Viktor miniszterelnök kifejezett célja kerülne veszélybe.

A Handelsblatt vasárnap megjelent értesülését, amely szerint a Daimlernél és a BMW-nél tervezett megszorítások a magyarországi gyártókapacitásaik bővítésére, kiépítésére is kedvezőtlenül hathatnak majd, sorra cáfolták az érintettek. A reakciókból többek között kiderült, hogy A BMW-beruházás, illetve annak előkészítése a megfelelő ütemben zajlik. A Mercedes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés