Előfizetői tartalom

Bencsik: szívesen hitelezne többet az OTP, de nem tud

Portfolio
Az OTP szívesen nyújtana a mostaninál is több hitelt mind a lakossági, mind a vállalati szegmensben, a gazdasági környezet azonban egyelőre nem teszi ezt lehetővé. Nem cél az, hogy az OTP csoportnál 100 százalék alá kerüljön a hitel/betét mutató, ebben inkább a működési környezet, például az alacsony hitelkereslet tükröződik, nem pedig az, hogy ennek különösképpen örülne a menedzsment, mondta Bencsik László a ma tartott OTP-sajtótájékoztatón. A vállalat fókusza a magyar piacon a vállalati hitelezésen van.

Fontos a vállalati hitelezés A vállalati hitelezés a menedzsment fókuszában van, mi sem bizonyítja ezt jobban , mint hogy amíg 6 százalékkal csökkent a magyar piacon a vállalati hitelek állománya, ezalatt az OTP vállalati hitelportfóliója 5 százalékkal nőtt, ezen belül a kis- és közepes vállalatoknak nyújtott hitelek állománya 9 százalékkal bővült, ez az érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés