Előfizetői tartalom

Valóra vált a Facebook rémálma - De megszűnhet, ha tovább dagad a botrány?

A Facebook történetének legsúlyosabb botrányát éli meg a héten. A Cambridge Analytica "adatlopása" megrengette a közösségi oldalak adatbiztonságába vetett egyébként sem túl stabil lábakon álló bizalmat. Mark Zuckerberg sajnálja az esetet és az adatkezelési elvek változását ígéri, de nem úgy tűnik, mint aki belátja, hogy a szektor egész üzleti modellje veszélybe kerülhet. Nem fogják betiltani a Facebookot, de a szabályozások és büntetések megnyirbálhatják a profitot, a felhasználók kivonulásáról nem is beszélve. A hatásokat egyelőre nehéz számszerűsíteni, de a befektetők már reagáltak, esett a héten a nagy amerikai technológiai cégek árfolyama.

Túl kevés, túl későnTavaly még arról beszélt mindenki, hogy Mark Zuckerberg pályázhat az amerikai elnöki pozícióra pár éven belül, ehhez képest nagy fordulatot hozott a hétvégén kirobbant adatkiszivárogtatási botrány. Most már azért kell harcolnia, hogy bízzanak benne a felhasználói és azt kell bizonygatnia, hogy képes vezetni egy Facebook-méretű nagyvállalatot.A Cambridge...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés