Megállapodást kötött a 4iG és a Huawei, Nagy Márton is megszólalt
Üzlet

Megállapodást kötött a 4iG és a Huawei, Nagy Márton is megszólalt

Portfolio
Szándéknyilatkozatot írt alá a 4iG és a Huawei Technologies Hungary. A dokumentumot Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jelenlétében Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója, valamint Gao Weijie, a Huawei Technologies Magyarországért és a Nyugat-Balkánért felelős vezérigazgatója írta alá ma – derül ki a 4iG sajtóközleményéből.

A két cég megállapodásának célja, hogy a 4iG Csoport meglévő felhőszolgáltatása mellett, új közös felhőszolgáltatási platformot alakítsanak ki a hazai cégek, illetve a régióba települt kínai és távol-keleti nagyvállalatok számára.

A társaságok vizsgálják annak lehetőségét is, hogy a jövőben mesterséges intelligencia kutatására, fejlesztésére és alkalmazására közös innovációs központokat hozzanak létre.

A Huawei és a 4iG vállalatcsoport partnersége új piacokat nyithat a felhő alapú virtuális szolgáltatások területén – olvasható a közleményben. A két vállalat tervezett együttműködése a hazai vállalati szféra mellett, a Kelet-Közép-Európába települő, kínai és távol-keleti vállalatok működését támogathatja majd. A két cég kapcsolata a Vodafone Magyarország akvizícióját követően vált szorosabbá, hiszen a Vodafone Csoport mobilhálózati megoldásai - így a korábbi magyarországi leányvállalatáé is - részben szintén Huawei technológián alapulnak.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a digitális gazdaság részesedése már ma is meghaladja a 25%-ot, ráadásul a digitalizáció, az intelligens technológiák és az automatizált rendszerek alkalmazása tovább növelheti a magyar vállalatok versenyképességét és segítheti a hazai ipar modernizációját. Ezt a folyamatot erősíti tovább a ma aláírt megállapodás – húzta alá hozzá a tárcavezető.

Fekete Péter, a 4iG vállalatcsoport vezérigazgatója hozzátette, hogy a mesterséges intelligencia kutatására, fejlesztésére és alkalmazására létrehozott innovációs központok pedig nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország a régióban élen járjon a mesterséges intelligencia-alapú újítások területén.

A tervek szerint Huawei és a 4iG közös felhőszolgáltatási platformja szeparált adatközponti környezetben biztosítja majd felhőszolgáltatásait, amelynek köszönhetően az ügyfelek dedikált és izolált infrastruktúra (szünetmentes áramszolgáltatás, internet- és fizikai biztonsági szolgáltatás) kiszolgálást vehetnek majd igénybe.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
kamat