|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
4IG ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
4IG kötéslista
Idő Ár Darab Érték
4IG statisztikák, mutatók
nyitó: 574.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
4IG adatlap
Teljes név:4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:4iG Nyrt.
Szektor:Szoftver és IT szolgáltatások
Elérhetőség:1037 Budapest, Montevideo u. 8.
Telefonszám:+36-1-270-7600
Fax:+36-1-270-7679
Web:www.4ig.hu
Befektetői kapcsolattartó:Piros Ferenc
Befektetői kapcsolattartó mail:ferenc.piros@4ig.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-270-7631
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-270-7679
Könyvvizsgáló:INTERAUDITOR Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft. (könyvvizsgálatért felelős személy: Freiszberger Zsuzsanna)
Tevékenység:A 4iG Nyrt. jogelődjét 1990-ben egyedi szoftveralkalmazások fejlesztésére alapította magyar fejlesztők egy csoportja, akik célul tűzték ki, hogy a hazai piacon meghatározó kompetenciát építsenek fel Java, Ingres és más nyílt szabványú és forráskódú technológiákra. 2004-es tőzsdére lépése óta a cég több sikeres akvizíciót hajtott végre, így jelentős mértékben szélesítette tevékenységi körét és termékportfólióját. Az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszerrel rendelkező holding leányvállalatai alkalmazásfejlesztéssel, vállalatirányítási rendszerek bevezetésével, informatikai infrastruktúrával, IT üzemeltetéssel, szervizszolgáltatással, üzleti intelligenciával, bankinformatikával és IT alkalmazások integrációjával foglalkoznak.
Részvénytulajdonosok:

KZF Vagyonkezelő Kft. (56,60%, 53 203 500 részvény)

MANHATTAN Magántőkealap (5,19%, 4 880 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:JÁSZAI Gellért (elnök)
TÓTH Béla Zsolt
LINCZÉNYI Aladin Ádám
ZIBRICZKI Béla
SIMON Zoltán
Vállalatvezetés:JÁSZAI Gellért (elnök-vezérigazgató); RADÓ Gábor (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes)
FARKAS Péter (műszaki vezérigazgató-helyettes); THURZÓ Csaba Ferenc (gazdasági vezérigazgatgó-helyettes)
Felügyelőbizottság:ÓDORNÉ ANGYAL Zsuzsanna
TIMA János
TOMCSÁNYI Gábor
KUNOSI András
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:20 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):94 000 000
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Az oldalon a 4IG árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
4IG hírek

Felvásárlási szerződést írt alá a 4iG

A 4iG még a múlt szeptemberben tett vételi ajánlatot az INNObyte Zrt., és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére, amit a tulajdonosok el is fogadtak. Ma pedig megtörtént a részvény adásvételi szerződés aláírása is.

Megvan az év legjobb pénzügyi vezetője!

Schilling Dániel, a Duna House Holding Nyrt. gazdasági igazgatója nyerte el az év legjobb pénzügyi vezetőjének járó CFO of the year 2020 díjat – jelentette be a Portfolio és a Credit Management Group mai Budapest Economic Forum című konferenciáján Fülöpné Bogdán Krisztina, a díjátadást szponzoráló Commerzbank vezérigazgató-helyettese. Négy pénzügyi vezető a CFO Master 2020 kitüntetést vehette át a szakmai zsűritől, és az év legjobb credit management csapatát is díjazták. Cikkünkben a konferencia CFO-szekciójáról is tudósítunk, amelyben hazai nagyvállalatok gazdasági vezetői beszéltek a koronavírus-válság miatti kemény kihívásaikról.

Orvosdiagnosztikai fejlesztésben vesz részt a 4iG

A robbanásszerű biotechnológiai és informatikai fejlődés olyan jelentős eredményeket hozott a nemzetközi orvos-biológiai kutatásokban, amelyek átalakították a gyakorlati orvoslást, molekuláris alapokra helyezték át a diagnosztikai és terápiás megközelítést egyaránt. Az ehhez szükséges informatikai feltételek megteremtésében működik együtt a 4iG és a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja, ahol világújdonságnak számító bioinformatikai elemző programcsomagon dolgoznak. A 2,2 milliárd forint összértékű fejlesztési projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 89,9 százalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Megkezdődött a 4iG osztalékának kifizetése

Részvényenként 22 forintos osztalékot fizet tavalyi eredménye után részvényeseinek a 4iG a 2020 szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelt tulajdonosoknak. A tőzsdei társaság a kifizetés fedezetét átutalta a KELER-nek, amely 2020. szeptember 28-án megkezdte a kifizetéseket a részvényeseknek.

2,4 milliárd forintos közbeszerzést nyert a 4iG

Közel 2,4 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést a 4iG, az eljárás célja digitális tananyagok fejlesztése, pilot rendszerű bevezetése és tesztelése, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.

Felvásárlással nő tovább a 4iG

A 4iG  kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére. Az akvizícióval a 4iG célja fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak bővítése. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a 4iG a Fintech, az Ipar 4.0, a Mesterséges Intelligencia-fejlesztés és Blockchain területeken piacvezető státuszt szerezzen.

A 4iG új vállalatirányítási szabványt vezet be

A 4iG Nyrt. az Ernst & Young-gal (EY) együttműködve Magyarországon az elsők között hajtja végre az ISO 37001 vállalatirányítási szabvány bevezetéséhez szükséges átvilágítási és igazolási folyamatokat - olvasható a társaság közleményében.

Ellen tud állni a magyar tőzsde a viharoknak? - Megkérdeztük a profi befektetőket

Múlt hét végén komolyabb korrekció kezdődött az amerikai tőzsdéken, de a magyar részvénypiac egyelőre jól állta a sarat, nem rengette meg különösebben a romló nemzetközi hangulat. A nagy kérdés, hogy merre tovább? Havi felmérésünkben megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és a forint kilátásairól, és összegyűjtöttük, hogy melyek most a profi befektetők kedvenc részvényei.

Masszív növekedés a 4iG-nál, nem volt érzékelhető hatása a koronavírusnak

Jelentősen emelkedett a 4iG bevétele és eredménye az idei második negyedévben és az első félév egészében, a menedzsment várakozása alapján a növekedés üteme idén 20 százalék feletti lesz, a következő években pedig 10 százalék felett lehet az éves növekedés a vállalatnál.

Megerősítette az Opus hitelminősítését a Scope Ratings

Megerősítette az Opus Global minősítését a Scope Ratings, amely eredetileg tavaly, a Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez végzett hitelminősítést a holdingcégen. A felülvizsgálatot követően a kibocsátott kötvények besorolása továbbra is BBB-, ami négy fokozattal haladja meg az MNB által elvárt szintet, a társaságra pedig BB minősítést fogalmazott meg a Scope, stabil kilátásokkal.

Szeptember 28-tól fizet osztalékot a 4iG

Az igazgatóság döntésének megfelelően a 4iG bejelentette, hogy a tavalyi eredménye után szeptember 28-tól kezdi meg az osztalék kifizetését. A társaság mindösszesen 2,1 milliárd forintot, azaz részvényenként 22 forintot fizet majd részvényeseinek. Az osztalékra jogosító 4iG részvényeket legkésőbb a 2020. szeptember 17-i kereskedési napon lehet a BÉT-en megvásárolni, osztalékfizetésre pedig azok a részvényesek jogosultak majd, akik a szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelnek.

Újraindult a kereskedés, ugrik a 4iG árfolyama

Újraindult a kereskedés a 4iG részvényeivel, miután a vállalat fontos bejelentést tett. A 4iG közös vállalatot hoz létre, a CarpathiaSat létrehozásával a cél, hogy a társaság 2024-ben geostacionárius pályára állítsa és hosszú távon üzemeltesse Magyarország első kereskedelmi, valamint kormányzati és tudományos kutatási feladatokra is alkalmas műholdját.

Itt a 4iG bejelentése - Kereskedelmi műholdat indítanak

Közös vállalatot hoz létre a 4iG, az Antenna Hungária és a New Space Industries, a CarpathiaSat létrehozásával a cél, hogy a társaság 2024-ben geostacionárius pályára állítsa és hosszú távon üzemeltesse Magyarország első kereskedelmi, valamint kormányzati és tudományos kutatási feladatokra is alkalmas műholdját.

Egész napra felfüggesztették a 4iG kereskedését

Ma egész napra felfüggesztették a 4iG részvényeinek kereskedését, mivel a társaság arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy jelenlegi információi szerint a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

Videó: ilyen lett a 4iG új, debreceni központja

Debrecenben nyitotta meg legújabb régiós központját a 4iG Nyrt.: a társaság célja, hogy az észak-magyarországi gazdasági övezetben működő partnerei számára közvetlenebb és testre szabottabb szolgáltatásokat nyújtson.

Debrecenben nyitott új központot a 4iG

Irodát nyitott a debreceni Agora Irodaházban a 4iG Nyrt. A keddi átadón elhangzott: hamarosan akár 100 fő is dolgozhat az informatikai vállalat új központjában.

Az otthoni munkavégzés csak a kezdet: alapjaiban alakul át a munka világa

A távmunkára való átállás az utóbbi idők egyik leglátványosabb eseménye volt a munka világában, azonban ez csak egy a számos változás közül, amelyek a digitalizáció révén rendkívül felgyorsultak az utóbbi hónapokban. A legmeghatározóbb változásokról, trendekről, és hogy ezek mely szférákban a legkézzelfoghatóbbak, a Dell Kliens megoldásokért felelős értékesítési vezetőjét, Veres Mónikát és magyarországi partnercégének, a 4iG-nek általános vezérigazgatóhelyettesét, Linczényi Aladint kérdeztük.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR