|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
4IG ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
4IG kötéslista
Idő Ár Darab Érték
4IG statisztikák, mutatók
nyitó: 405.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
4IG adatlap
Teljes név:4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:4iG Nyrt.
Szektor:Szoftver és IT szolgáltatások
Elérhetőség:1037 Budapest, Montevideo u. 8.
Telefonszám:+36-1-270-7600
Fax:+36-1-270-7679
Web:www.4ig.hu
Befektetői kapcsolattartó:Piros Ferenc
Befektetői kapcsolattartó mail:ferenc.piros@4ig.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-270-7631
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-270-7679
Könyvvizsgáló:INTERAUDITOR Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft. (könyvvizsgálatért felelős személy: Freiszberger Zsuzsanna)
Tevékenység:A 4iG Nyrt. jogelődjét 1990-ben egyedi szoftveralkalmazások fejlesztésére alapította magyar fejlesztők egy csoportja, akik célul tűzték ki, hogy a hazai piacon meghatározó kompetenciát építsenek fel Java, Ingres és más nyílt szabványú és forráskódú technológiákra. 2004-es tőzsdére lépése óta a cég több sikeres akvizíciót hajtott végre, így jelentős mértékben szélesítette tevékenységi körét és termékportfólióját. Az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszerrel rendelkező holding leányvállalatai alkalmazásfejlesztéssel, vállalatirányítási rendszerek bevezetésével, informatikai infrastruktúrával, IT üzemeltetéssel, szervizszolgáltatással, üzleti intelligenciával, bankinformatikával és IT alkalmazások integrációjával foglalkoznak.
Részvénytulajdonosok:

KZF Vagyonkezelő Kft. (35,02%, 32 918 850 részvény)

KONZUM PE Magántőkealap (11,63%, 10 928 850 részvény)

OPUS GLOBAL Nyrt. (9,95%, 9 355 800 részvény)

MANHATTAN Magántőkealap (5,19%, 4 880 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:JÁSZAI Gellért (elnök)
TÓTH Béla Zsolt
LINCZÉNYI Aladin Ádám
ZIBRICZKI Béla
SIMON Zoltán
Vállalatvezetés:JÁSZAI Gellért (elnök-vezérigazgató); RADÓ Gábor (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes)
FARKAS Péter (műszaki vezérigazgató-helyettes); THURZÓ Csaba Ferenc (gazdasági vezérigazgatgó-helyettes)
Felügyelőbizottság:ÓDORNÉ ANGYAL Zsuzsanna
TIMA János
TOMCSÁNYI Gábor
KUNOSI András
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:20 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):94 000 000
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Az oldalon a 4IG árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
4IG hírek

A koronavírus miatti pánik hozta el a magyar tőzsdén, amit sokan régóta vártak

Évek óta azt találgattuk, mi az, ami újra a 2008-as válság előtti vagy alattihoz hasonló szintre emeli majd a magyar tőzsde forgalmát. Új kibocsátók megjelenése? Például nagy állami vállalatok tőzsdei bevezetése hozza meg az érdeklődés és a forgalom emelkedését? Idén márciusban bekövetkezett, amire sokan vártak, sajnos nagyon nem úgy, ahogy szerettük volna: a forgalom a koronavírus-járvány miatti pánik miatt emelkedett masszívan.

Sok buktató után tőzsdére ment egy magyar IT-cég - Ez lesz a közbeszerzések új bajnoka?

Az elmúlt egy hónap mozgalmas időszak volt az Est Media (most már Delta Technologies) életében. Lezárult a tavaly nyár óta zajló folyamat, aminek eredményeként a Delta Csoport egyik vállalata bekerült az eddig üres tőzsdei cég alá, ezzel gyakorlatilag tőzsdére ment a Delta Systems. A további tervekről és a koronavírus várható hatásairól is beszélgettünk a Bártfai Zsolttal és Csontos Zoltánnal, a vállalat résztulajdonosaival és vezetőivel.

Összehívta közgyűlését a 4iG

A 4iG 2020. április 29-én 10 órára hívta össze a társaság éves rendes közgyűlését, ami csak abban az esetben lesz a társaság alapszabályának megfelelően személyes megjelenéssel megtartható, amennyiben a koronavírus járvánnyal összefüggő tiltó jogszabályi rendelkezések a közgyűlés napján nem lesznek hatályban.

Őrült fordulat a tőzsdéken, 1933 óta nem volt ekkora emelkedés

1933 óta nem emelkedett akkorát a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az amerikai Dow Jones index, mint tegnap. Az emelkedést az váltotta ki, hogy az Egyesült Államokban elképesztő mértékű, 2 ezermilliárd dollár összegű gazdasági mentőcsomagot fogadhatnak el a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére.

A legnagyobb válság a második világháború óta, mi lesz a magyar vállalatokkal?

Egymás után teszik közzé drasztikus lépésekről, a termelés leállításáról, gyárak, üzletek bezárásáról, létszámleépítésekről, profit warningokról szóló közleményeiket a világ nagyvállalatai a koronavírus terjedése és a globális bezárkózás pusztító hatásai miatt. A hazai nagyvállalatok az elmúlt hetekben néhány kivételtől eltekintve szűkszavúak voltak, pedig a befektetők igénylik a híreket, hiszen a bizonytalanságnál minden jobb. Ezért kérdeztük meg a magyar tőzsdén jegyzett vállalatok közül a BUX-tagokat arról, hogy milyen lépéseket tettek a koronavírus egészségügyi hatásainak kivédésére, hogyan változott meg a cég működése, működési környezete, milyen csatornákon keresztül hat a vállalatra a járvány, terveznek-e költségracionalizálást, hogyan erősítik meg a tátsaság likviditási helyzetét, és mire számítanak a válság után. Hosszú olvasmány, de érdemes végigolvasni, ilyen vészterhes időkben minden információmorzsára szüksége van a befektetőknek. A beérkező válaszokat változtatás nélkül közöljük.

A mai eséssel minden hazai részvény víz alatt van idén

A koronavírus globális terjedésének negatív hatásai miatt nagyot esett a hazai részvények árfolyama is, az elmúlt napok esését követően most már minden részvény esett tavaly év végéhez képest.

Alaposan elbántak a magyar sztárrészvényekkel

Nagyot estek ma azok a részvények, amiknek az árfolyama a 2016-2019-es időszakban még azért emelkedett, mert Mészáros Lőrinc részesedést vásárolt bennük. Miközben azok működése, és több esetben tulajdonosi struktúrája is átalakult az elmúlt években, egy közös van bennük: a 2018 áprilisi önkormányzati választások óta folyamatosan esik az árfolyamuk.

2019 legsikeresebb hazai ICT cégének választották a 4iG-t

Az ITBusiness&Technology konferencián jelentették be a hazai ICT cégek rangsorát. A közönségszavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján a TOP 52 jelölt vállalat közül a 4iG nyerte el „Az év legsikeresebb ICT cége 2019.” díjat.

A 4iG célja a T-Systems megelőzése, jöhetnek az akvizíciók

Továbbra is cél, hogy a T-Systemset megelőzve a vezető hazai IT-szolgáltató legyen a 4iG, de már nem a nagy rivális megvásárlásával, hanem organikusan és más akvizíciókkal, amikkel kapcsolatban már a következő hónapokban jöhetnek bejelentések, hangzott el a 4iG ma reggeli intézményi befektetői és elemzői beszélgetésén. Az eseményen Fekete Péter, a 4iG elnöki tanácsadója, Linczényi Aladin általános vezérigazgató-helyettes, Farkas Péter műszaki vezérigazgató-helyettes és Thurzó Csaba gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettes beszélt a vállalatnál látható legfontosabb trendekről és a kilátásokról.

Rekordév a 4iG-nél, osztalékról dönthet a közgyűlés

Közzétette tavalyi negyedik negyedéves és egész éves számait a 4iG, a beszámolóból kiderült, hogy tavaly nagyot nőtt a vállalat bevétele és profitja. A tavalyi rekorderedmény után osztalékot fizethet a vállalat, az igazgatóság javaslata alapján a közgyűlés osztalék kifizetéséről dönthet.

A 4iG csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

A 4iG csatlakozott az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrehozott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A 4iG stratégiai célja, hogy a jövőben nagyobb súllyal vegyen részt mesterséges intelligencia alapú rendszerek és szolgáltatások fejlesztési irányainak meghatározásában olyan területeken – pl. agrárium, vagy közigazgatási informatikai rendszerek – ahol a társaság már jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal is rendelkezik – derült ki a társaság közleményéből.

Itt vannak a BÉT Legek: 22 díjat adott át a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde ismét megrendezte a BÉT Legek 2019 díjátadó gálát. A BÉT a szakmai zsűri véleménye és a tőzsdei vállalatok piaci teljesítménye alapján összesen 22 díjat adott át ma, köztük a fenntarthatóságért és felelős vállalatirányításért járó díjat, amelyet a Mol vehetett át.

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég

Régen nem látott szintre emelkedett a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, a mezőny első felében szereplő vállalatok tovább javították eredményüket, szinte minden kategóriában, a tájékoztatás hitelességében, az ad-hoc információk minőségében vagy a befektetői kapcsolattartó alkalmasságában is javult a cégek teljesítménye, a tavalyi 2 után idén már 6 olyan vállalat volt, amelyik az 1-10-es skálán egészen kiváló, 8 feletti pontszámot ért el, derül ki a Portfolio idén már 19. alkalommal elkészített felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 17 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.

Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol és a Magyar Telekom követi a listán.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat az ANY Biztonsági Nyomdának, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

5 millió forint bírságot kapott a 4iG az MNB-től

Az MNB 5 millió forint bírságot szabott ki a 4iG-ra a bennfentesek jegyzékének jogsértő módon történő összeállítása miatt, s kötelezte e kibocsátót a jogszerű bennfentes jegyzék megküldésére. A Magyar Telekommal szemben pedig a bennfentes információ közzétételének késleltetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt hozott intézkedést az MNB.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR