Befektetés

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása

Portfolio
A nyárnak ugyan vége van, de nem a Godot Galériában! Ott ugyanis szeptember 13-án nyílik Weiler Péter kiállítása, Üdvözlet Aligáról címen. A tárlat azonban nemcsak a leköszönő nyár miatt kelthet nosztalgikus érzéseket bennünk, hanem azért is, mert a festmények visszarepítenek minket a 70-es 80-as évek balatoni atmoszférájába.


Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
Weiler Péter képeit meglátjuk, és meg is értjük, hiszen rólunk szólnak. Vannak akik saját emlékeikkel vethetik össze a műveket, mások pedig a szülők, nagyszülők elbeszélései, valamint irodalmi és filmes élmények alapján rakhatják össze a képet.

Az aligai festménysorozat központi szereplője Kádár János és az őt körülvevő politikai elit, amelynek tagjai szívesen ütötték el az időt a magyar tengernél, a külvilágtól elzárt Bauhaus-villában. Frappáns képeken jelenik meg ez a belterjes, mendemondákból ismert világ, a főtitkár hol krumplilevest eszik, hol a Liget makettjét szemrevételezi, Fidel Castro pedig kísérleti 3D vetítésen vesz részt.

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
A pártüdülő falain túl nyaral a nép. A hétköznapi nyaralók dinnyét vagy lángost esznek, járó motorú trabant mellett horgásznak a tó jegén. (Utóbbi motívum a közelmúltból is sokaknak ismerős lehet.) A kontraszt jól érzékelhető, olyan, mintha Aligán két világ létezett volna párhuzamosan.

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
A két világ ironikus és abszurdba hajló keveredése teszi igazán izgalmassá a tárlatot, amely a nosztalgiázni vágyóknak és a képzőművészet szerelmeseinek egyaránt ajánlható.

Weiler Péter tanulmányait a The Art Institute of Philadelphia-n és az International Business School Budapest-en végezte. 2008-ban jelent meg a Márai-véletlen című regénye. Közéleti performanszairól is ismert.

A kiállítást Gothár Péter nyitja meg szeptember 13-án 19 órakor.

A tárlat a Godot Galériában október 14-éig tekinthető meg.

Szerző: műtárgy.com
Találd meg a neked való befektetési alapot!
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
műt 4