Belement Netanjahu a tűzszüneti tárgyalások újabb fordulójába
Globál

Belement Netanjahu a tűzszüneti tárgyalások újabb fordulójába

MTI
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő hozzájárult ahhoz, hogy megtartsák a Dohában és Kairóban folytatott tűzszüneti tárgyalások újabb fordulóját - közölte a miniszterelnöki kabinet pénteken.

Tíznapos egyezkedés után Izrael külföldi biztonsági szolgálatának, a Moszadnak a vezetője, David Barnea kedden rendelte vissza a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal közös izraeli tárgyalódelegációt Katarból, miután a tárgyalások zsákutcába jutottak, mert az iszlamista Hamász terrorszervezet elutasította az amerikai kompromisszumos javaslatot a tűzszünet elérésére és az izraeli túszok visszaadására.

Benjámin Netanjahu tárgyalt a Moszad és a Sin Bet igazgatójával, és jóváhagyta, hogy a következő napokban újabb fordulót tartsanak Dohában és Kairóban

- állt a kormányfői hivatal pénteki közleményében.

Amióta az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Hamász és Izrael közötti azonnali tűzszünetet követelő határozatot fogadott el, Izrael és a Hamász egymásra hárítják a felelősséget, amiért nem tudnak fegyverszünetben megállapodni.

A közvetítő Katar szerdán azt közölte, hogy folytatódnak a tárgyalások a Hamász és Izrael között egy gázai fegyverszünetről és a túszok elengedéséről, de azóta a felek kevés információt közöltek.

Netanjahu hivatala jelezte: a miniszterelnök megbeszélést folytatott David Barneával a tárgyalásokról, de arról nem tájékoztatott, hogy a Moszad vezetője Dohába vagy Kairóba utazik-e.

A Hamász október 7-én indított Izrael elleni támadása során legkevesebb 1160 ember halt meg, többségében civil, és Izrael szerint mintegy 250 embert elraboltak, közülük 130-an továbbra is a Hamász fogságában vannak Gázában, harmincnégyen meghaltak.

Az Izrael által a Hamász ellen megtorlásul indított Gázai övezeti offenzíva során péntekig a gázai egészségügy-minisztérium adatai szerint 32 623-an haltak meg.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

szenior treasury és kontrolling munkatárs

szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leopard2A6-holland-tank-harckocsi-páncélos-stock