Kiderült, hova költöztetik a MÁV-székház több mint 2000 dolgozóját
Ingatlan

Kiderült, hova költöztetik a MÁV-székház több mint 2000 dolgozóját

Portfolio
Néhány hete derült ki, hogy május 6-ig minden dolgozónak el kell hagynia a MÁV-Volán-csoport budapesti központi irodaházát. Mostanra az is eldőlt, hova kerül az ott dolgozó mintegy 2100 munkavállaló - írja a 24.hu. Bár a költözés miatt az egyes pozíciókat illetően is nagy a bizonytalanság, a vasúttársaság azt ígéri, minden munkatársuknak lesz majd új munkaállomása.

Több helyszínre költözteti át a székházát jelenlegi épületéből a MÁV. Ennek első ütemében május 6-tól a cégcsoport szakmai egységei, valamint a MÁV vezetése közösen a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába fognak költözni. Ez a vezérigazgatóság mintegy 2100 fős létszámából közel 700 embert érint.

A MÁV pályaüzemeltetési egysége – mintegy 400 munkatárs – a Mol Nyrt. egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Ez az épület viszont jelenleg felújítás alatt áll, így a beköltözésre várhatóan júniusban lesz csak lehetőség. Addig az érintettek otthonról dolgoznak majd.

További mintegy 700 dolgozó – a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai – egyelőre home office-ban dolgoznak tovább, az ő elhelyezésükre a vállalat közbeszerzést írt ki. Az árajánlat alapján itt az MKB XIII. kerületi irodaháza lehet a legvalószínűbb forgatókönyv, felújításokra azonban itt is szükség lesz, így az ő költözésük leghamarabb szeptemberben várható a 24.hu cikke szerint. A MÁV azonban ezt közleményben cáfolta, "a vasúttársaság csoportirányítási és támogatási területeinek költözése jóval gyorsabban, mindössze két ütemben zajlik le, és várhatóan június elejéig teljesen lezárul – szó sincs ezernél több ember akár szeptemberig tartó otthoni munkavégzéséről, home office-ba kényszerüléséről" - olvasható a közleményben.

További mintegy 200 ember külsős szolgálati helyekre kerül, például a bérszámfejtési üzletág egyik kisebb szervezeti egysége a vasúttársaság Kerepesi úti igazgatósági irodaházába költözik.

Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

Meleg János, a Vasutas Szakszervezet (VSZ) elnöke a lapnak elmondta, hogy az átszervezések miatt akár racionalizálásokra is sor kerülhet, ami 300 ember pozícióját is érintheti, de számukra várhatóan más munkakört ajánlanak majd fel. A minisztériumnál ugyanakkor azt ígérték az érdekképviseleteknek, hogy senkit nem fognak elbocsátani.

A MÁV a Portfolio-nak megküldött közleményében kiemeli, hogy a Raiffeisen-irodaház kiürítése és az új bérleményekbe való beköltözés nem jár együtt létszámcsökkentéssel: összességében a korábbival megegyező számú munkaállomás kerül kialakításra az új helyszíneken is.

A MÁV-Volán csoport közös új székháza a BudaPart beruházás keretében Dél-Budán fog megvalósulni, amire várhatóan 2027-ben kerül majd sor.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Luxus otthon lakás