Prémium

A magyar vállalatok is nyitnak az IoT irányába (x)

Portfolio
Épületmenedzsment, gyártásoptimalizálás, készletgazdálkodás: ezeken a területeken látnak a legnagyobb potenciált a dolgok internetéhez (Internet of Things - IoT) kapcsolódóan a T-Systems Magyarország megbízásából készült kutatás válaszadói.
Az 50 szakértői mélyinterjú alapján készült 2015-ös kutatás azt vizsgálta, mennyire nyitottak a T-Systems Magyarország ügyfélkörébe tartozó vállalatok az IoT alapú fejlesztésekre, illetve jelenleg milyen tapasztalataik vannak a dolgok internetével összefüggő alkalmazásokkal kapcsolatban. A válaszokból kiderült: a megkérdezett vállalatok közel egyharmada használ már valamilyen IoT megoldást jó tapasztalatokkal. Ezek közé tartozik többek között a gépjárműflotta-követés, gyártási rendszerek szenzorokkal való felszerelése. Bevezetésre váró alkalmazások között népszerű az okos beléptető rendszer, de az egyik legnagyobb lehetőséget az épületmenedzsmenttel összefüggő megoldások terén látják. Az IoT hasznosságát leginkább az alkalmazások által generált megtakarítás mértékében mérik, pedig a dolgok internete a keletkező gigantikus adatmennyiség értelmezése révén egész iparágakat formálhat át. Ehhez a nyitottságon túl szükséges az is, hogy az üzleti döntéshozók lássák a fejlesztésekben lévő lehetőséget, amely hozzájárulhat versenyképességük erősítéséhez.

"Az IoT-ban nemcsak egy újabb, a nagyvállalatok életét is befolyásoló technológiai trendet, vagy felkapott hype-ot látunk, hanem olyan új perspektívát az üzleti döntéshozók számára, amellyel kontrollálhatóbbá és hatékonyabbá tehetik saját tevékenységüket. A számos, sikeresen működő rendszer mellett még óriási a fejlődési potenciál a dolgok internetének hazai piacán" - mutatott rá Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. "A dolgok internetének világában valódi áttörést jelenthet majd a NarrowBand IoT technológia is, amely hosszú eszközélettartam mellett, biztonságos és stabil kommunikációs kapcsolatot tesz lehetővé az IoT-eszközök számára a mobil szolgáltatók hálózatán keresztül."- tette hozzá.

Az egymással kommunikáló eszközökre épülő megoldások egyre nagyobb számban jelennek meg az könnyen automatizálható munkafolyamatok digitalizálása során, így például az ipari nagyvállalatok gyártócsarnokaiban, de az IoT minden olyan területen értékteremtő erővel bír, ahol a technológia fejlesztés kitörési pont lehet, mint például az agrárium vagy az egészségügy.



A T-Systems Magyarországról:
A T-Systems Magyarország Zrt. a Magyar Telekom 100%-os tulajdonú leányvállalataként nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatásnak és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Több mint 1800 munkavállalójával és 1700 beszállító partnerével Magyarország piacvezető infokommunikációs szolgáltató vállalata, a cégben felhalmozott szaktudás és tapasztalat több évtizedes múltra tekint vissza.
További információk elérhetők a cég hivatalos oldalán: www.t-systems.hu

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13