Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben (x)
Prémium

Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben (x)

PR cikk
Egyedülálló Duna-parti városnegyeddel bővül Budapest

A Cordia elindította legújabb, nagyszabású városnegyed-rehabilitációs fejlesztését Budapesten, a pesti Duna-parton. A Marina City projekt 1,2 kilométer közvetlen Duna-parttal rendelkezik, ahol a társaság 20 milliárd forint közcélú beruházás keretében vízparti, multifunkciós, mindenki által látogatható sétányt és 90 000 négyzetméter autómentes zöldterületet alakít ki. A lakások nagy részéből örök panoráma nyílik a Dunára és a budai hegyekre. A projektet közvetlen metrókapcsolat és több mint 100 üzlet szolgálja majd ki, éttermekkel, teljes körű szolgáltatásokkal, sportolási lehetőségekkel. A különleges építészeti megoldásokat alkalmazó, kiemelkedő energiahatékonyságot és zéró helyi széndioxid-kibocsátást ígérő Marina City egy 14 hektáros elhagyatott ipari terület teljes megújulásával jön létre.

Budapesten egyedülálló városfejlesztési koncepció alapján kezdte meg nagyszabású városnegyed-megújító projektjét Magyarország vezető lakásfejlesztője. A Corvin Sétány volumenéhez mérhető a Marina Cityt – neves hazai és külföldi építészirodákkal együttműködve – az Újpesti-öböl partján építi fel a következő években a Cordia, egy elhanyagolt rozsdaövezet helyén. A beruházásnak köszönhetően a környék megtelik élettel: 2500, a Dunára és a budai hegyekre lélegzetelállító panorámát kínáló otthon várja majd lakóit, a legfelső szinten pedig penthouse luxuslakások épülnek.

MC_CAM_vizkozelsege_03

Mi lebegett a Marina City megálmodóinak szeme előtt a koncepció megalkotásakor?

Egy víziót láttunk bele a volt hajógyár elhagyatott területébe, melyben városunk talán legnagyobb értékét, a Duna-partot méltó módon, autók látványa és zaja nélkül, izgalmas és változatos formában és közvetlenül tesszük a budapestiek számára elérhetővé. Otthonok, ahol az itt lakók minden nap úgy ébredhetnek, mint egy vízparti nyaraláson, feltöltődve a Duna és a budai hegyek csodálatos látványától. Egy hely, ahol a Dunakanyarból beáramló friss levegőt és a szabadság érzését lélegezhetjük be minden pillanatban, ahol az épületek zéró helyi széndioxid-kibocsátás mellett a legszigorúbb, a jövőbe mutató energetikai követelményeket is felülmúlják. Egy olyan városrészt álmodtunk meg, mely minden szolgáltatást helyben megad, ahonnan metróval percek alatt elérhető a belváros, ahol az autók helye a föld alatt van. Egy fejlesztést láttunk magunk előtt, ahol nem csak a Duna-part és a panoráma örök, hanem az épületek is örök értéket képviselnek. Egy példaértékű, jövőálló, szabad, modern, okos, zöld és kék város víziója indított el minket újra az alkotás útján

– meséli Futó Gábor, a Futureal-csoport társalapítója.

Óriási zöldterület, közösségi terek

Az új ingatlanok mellett a tervezéskor nagy hangsúlyt kapott a természet is: közvetlenül a Duna-parton egy hatalmas, 9 hektáron elterülő park jön létre, amelyet egy 1,2 kilométerrel meghosszabbított vízparti sétány kapcsol össze a folyóval. A mindenki által szabadon látogatható autómentes zöldterület számos szabadidős és sportolási lehetőséget kínál majd. Ennek köszönhetően az új városnegyed lakói úgy élhetnek természet- és vízközeli környezetben, hogy nem kell lemondaniuk a belváros közelségéről, miközben a fejlesztés szomszédságában található Duna Plaza kényelmes bevásárlási lehetőséget nyújt a számukra. Ezen felül a lakók és az itt dolgozók számára óvoda és egy Klubház is üzemel majd – utóbbiban fitness-, illetve wellnessközpontot, coworking-irodahelyiséget, közösségi konyhát, a gyerekek számára beltéri játszósarkot is kialakítanak.

MC_CAM_panorama_03

Energiatakarékos és okos otthonok

A természet közelsége és a közösségi funkciók elérhetősége mellett a Marina City koncepciójának fontos pillére a fenntarthatóság, illetve a kiemelkedő energiahatékonyság is. Az épületek tetején és homlokzatán napelemrendszer kap helyet, a hőenergia-szükségletet pedig levegő-víz és talajszondás víz-víz hőszivattyúk fedezik, melyek berendezésének üzemeltetése zöld forrásból történik majd. Mindezt egy, a fogyasztók működését, a hőigényeket és az ehhez szükséges elektromos teljesítményt összehangoló okos energiamenedzsment-rendszer egészíti ki.

Szintén az energiatakarékosságot segíti, hogy a Marina City mindegyik lakása okosotthon lesz, mely alapfelszerelésként tartalmazza a mobiltelefonos applikáción keresztül vezérelhető hűtés-fűtés okosvezérlését, a külső és belső páraérzékelésen alapuló automatikus szellőztetést és az okos redőnymozgatást is. Mindennek köszönhetően az A+2023 energetikai besorolásnak megfelelő épületek A+ és A++ energiahatékonysági osztályba tartozó lakásainak fűtési, hűtési és melegvíz-előállítási energiaköltségei – jelenlegi árakon – várhatóan nem haladják majd meg az évi 1000 forintot négyzetméterenként. A lokáció adottságai is segítik a fenntarthatóságot: a Marina City környékén számos buszjárat és a M3-as metróvonal állomásai is megtalálhatók, ráadásul a kerékpáros és a mikromobilitási infrastruktúra fejlesztése is kiemelt figyelmet kap.

(x)

Advertisement
RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Nádudvari_Nagy Ádám portré