Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben (x)
Prémium

Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben (x)

PR cikk
Egyedülálló Duna-parti városnegyeddel bővül Budapest

A Cordia elindította legújabb, nagyszabású városnegyed-rehabilitációs fejlesztését Budapesten, a pesti Duna-parton. A Marina City projekt 1,2 kilométer közvetlen Duna-parttal rendelkezik, ahol a társaság 20 milliárd forint közcélú beruházás keretében vízparti, multifunkciós, mindenki által látogatható sétányt és 90 000 négyzetméter autómentes zöldterületet alakít ki. A lakások nagy részéből örök panoráma nyílik a Dunára és a budai hegyekre. A projektet közvetlen metrókapcsolat és több mint 100 üzlet szolgálja majd ki, éttermekkel, teljes körű szolgáltatásokkal, sportolási lehetőségekkel. A különleges építészeti megoldásokat alkalmazó, kiemelkedő energiahatékonyságot és zéró helyi széndioxid-kibocsátást ígérő Marina City egy 14 hektáros elhagyatott ipari terület teljes megújulásával jön létre.

Budapesten egyedülálló városfejlesztési koncepció alapján kezdte meg nagyszabású városnegyed-megújító projektjét Magyarország vezető lakásfejlesztője. A Corvin Sétány volumenéhez mérhető a Marina Cityt – neves hazai és külföldi építészirodákkal együttműködve – az Újpesti-öböl partján építi fel a következő években a Cordia, egy elhanyagolt rozsdaövezet helyén. A beruházásnak köszönhetően a környék megtelik élettel: 2500, a Dunára és a budai hegyekre lélegzetelállító panorámát kínáló otthon várja majd lakóit, a legfelső szinten pedig penthouse luxuslakások épülnek.

MC_CAM_vizkozelsege_03

Mi lebegett a Marina City megálmodóinak szeme előtt a koncepció megalkotásakor?

Egy víziót láttunk bele a volt hajógyár elhagyatott területébe, melyben városunk talán legnagyobb értékét, a Duna-partot méltó módon, autók látványa és zaja nélkül, izgalmas és változatos formában és közvetlenül tesszük a budapestiek számára elérhetővé. Otthonok, ahol az itt lakók minden nap úgy ébredhetnek, mint egy vízparti nyaraláson, feltöltődve a Duna és a budai hegyek csodálatos látványától. Egy hely, ahol a Dunakanyarból beáramló friss levegőt és a szabadság érzését lélegezhetjük be minden pillanatban, ahol az épületek zéró helyi széndioxid-kibocsátás mellett a legszigorúbb, a jövőbe mutató energetikai követelményeket is felülmúlják. Egy olyan városrészt álmodtunk meg, mely minden szolgáltatást helyben megad, ahonnan metróval percek alatt elérhető a belváros, ahol az autók helye a föld alatt van. Egy fejlesztést láttunk magunk előtt, ahol nem csak a Duna-part és a panoráma örök, hanem az épületek is örök értéket képviselnek. Egy példaértékű, jövőálló, szabad, modern, okos, zöld és kék város víziója indított el minket újra az alkotás útján

– meséli Futó Gábor, a Futureal-csoport társalapítója.

Óriási zöldterület, közösségi terek

Az új ingatlanok mellett a tervezéskor nagy hangsúlyt kapott a természet is: közvetlenül a Duna-parton egy hatalmas, 9 hektáron elterülő park jön létre, amelyet egy 1,2 kilométerrel meghosszabbított vízparti sétány kapcsol össze a folyóval. A mindenki által szabadon látogatható autómentes zöldterület számos szabadidős és sportolási lehetőséget kínál majd. Ennek köszönhetően az új városnegyed lakói úgy élhetnek természet- és vízközeli környezetben, hogy nem kell lemondaniuk a belváros közelségéről, miközben a fejlesztés szomszédságában található Duna Plaza kényelmes bevásárlási lehetőséget nyújt a számukra. Ezen felül a lakók és az itt dolgozók számára óvoda és egy Klubház is üzemel majd – utóbbiban fitness-, illetve wellnessközpontot, coworking-irodahelyiséget, közösségi konyhát, a gyerekek számára beltéri játszósarkot is kialakítanak.

MC_CAM_panorama_03

Energiatakarékos és okos otthonok

A természet közelsége és a közösségi funkciók elérhetősége mellett a Marina City koncepciójának fontos pillére a fenntarthatóság, illetve a kiemelkedő energiahatékonyság is. Az épületek tetején és homlokzatán napelemrendszer kap helyet, a hőenergia-szükségletet pedig levegő-víz és talajszondás víz-víz hőszivattyúk fedezik, melyek berendezésének üzemeltetése zöld forrásból történik majd. Mindezt egy, a fogyasztók működését, a hőigényeket és az ehhez szükséges elektromos teljesítményt összehangoló okos energiamenedzsment-rendszer egészíti ki.

Szintén az energiatakarékosságot segíti, hogy a Marina City mindegyik lakása okosotthon lesz, mely alapfelszerelésként tartalmazza a mobiltelefonos applikáción keresztül vezérelhető hűtés-fűtés okosvezérlését, a külső és belső páraérzékelésen alapuló automatikus szellőztetést és az okos redőnymozgatást is. Mindennek köszönhetően az A+2023 energetikai besorolásnak megfelelő épületek A+ és A++ energiahatékonysági osztályba tartozó lakásainak fűtési, hűtési és melegvíz-előállítási energiaköltségei – jelenlegi árakon – várhatóan nem haladják majd meg az évi 1000 forintot négyzetméterenként. A lokáció adottságai is segítik a fenntarthatóságot: a Marina City környékén számos buszjárat és a M3-as metróvonal állomásai is megtalálhatók, ráadásul a kerékpáros és a mikromobilitási infrastruktúra fejlesztése is kiemelt figyelmet kap.

(x)

Advertisement
Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019