Prémium

A cégek saját maguk is tehetnek a rezsicsökkentésért (x)

Portfolio
Mostanában sok szó esik a rezsicsökkentésről, amellyel kormányzati szinten biztosítanak kedvezőbb árakat a lakossági szektorban. De mi a helyzet a vállalkozásokkal?


A cégek saját maguk is tehetnek a rezsicsökkentésért
Szalai Sándor: Ez nálunk egy nagyon aktuális kérdés, hiszen 2 millió lakossági ügyfelünk mellett az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ cégcsoport 100 000 üzleti ügyféllel rendelkezik, a kis- és középvállalati szektorban pedig abszolút piacvezetők vagyunk. Az ő szempontjukból továbbra is tétje van annak, hogy jól válasszanak áramszolgáltatót, hogy az összességében legjobb árat és szolgáltatást kínáló áramkereskedővel szerződjenek. Ez tényleg fontos, hiszen a vállalkozások jelentősen magasabb áron vásárolják az áramot, mint egy magánfogyasztó.

Mit kezdhet ezzel a szituációval egy cég?

Sz. S.: Képletesen szólva, a cégek saját maguk is tehetnek a rezsicsökkentésért. Igazából a hátrányuk előnnyé változtatható. Az áramot ugyanis a versenypiacról vásárolhatják meg, ami azt jelenti, hogy szabadon eldönthetik, melyik kereskedőt választják. Bár ma már a legtöbb üzleti ügyfél tudja ezt, még mindig kevesen élnek az árajánlat kérés jogával, holott jelentős összegeket lehet spórolni egy szolgáltató váltással.

A cégek saját maguk is tehetnek a rezsicsökkentésért
Sokakat elrettent a váltással kapcsolatos adminisztráció.Valóban ijesztően bonyolult egy ilyen procedúra?

Sz. S.: Nem. Nálunk legalábbis nem. Elég, ha a cég képviselője a www.aramszolgaltato.hu oldalra kattint, és ott megad néhány adatot. Az ajánlat gyakorlatilag azonnal megérkezik. Ezek után összehasonlíthatja a számláján szereplő összegekkel és az oldalon található kalkulátor segítségével kiszámolhatja, mennyit takaríthat meg havi szinten a váltással.

Ha az összegek meggyőzőek, egy újabb kattintással kérhet egy szerződést, amit kitöltve, kinyomtatva és aláírva eljuttat hozzánk. Tulajdonképpen ennyi. Mi pedig intézzük a többit, beleértve a régi szolgáltatóval kapcsolatos szerződésbontást is. Ha szigorúan vesszük, ez akár egy óra alatt elintézhető.

Van azonban két dolog, amire mindenképen oda kell figyelni. Az egyik egyszerű: a szolgáltató váltáskor nem szabad számlatartozással rendelkezni. A másik egy kicsit komplikáltabb: ellenőrizni kell a szerződés lejárati dátumát, illetve évfordulóját. Ugyanis a szerződést jellemzően 60, bizonyos esetekben 30 nappal a lejárta előtt lehet csak felmondani. Ez azt jelenti, hogy ha például egy cég szerződése január 1-jével jár le (ez egyébként általánosan jellemző), október végéig el kell kezdenie a folyamatot, különben újabb egy évet várnia kell.

Sokat beszélünk az árakról. Csak ennyi a különbség?

Sz. S.: Nyilvánvalóan az ár elsődleges kérdés a vállalkozások számára. Mi azonban nem csak az árakban versenyzünk, szolgáltatásban is igyekszünk többet adni. Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ üzleti ügyfelei dedikált ügyintézőhöz fordulhatnak a hét bármely napján, akit akár telefonon, akár online felületen elérnek. Ezen kívül szakértőink konkrét, cégre szabott felméréssel és tanácsadással is elősegítik a hatékonyabb energia-felhasználást és ezzel az energiaköltségek csökkentését.

Lehet egy szolgáltató érdekelt abban, hogy kevesebb áramot fogyasszanak az ügyfelei?

Sz. S.: Persze. A mi esetünkben a kevesebb több. Mi nem azt akarjuk elérni, hogy a cégek ne használják az áramot, hanem azt, hogy hatékonyabban tegyék azt. Ha ezzel elősegítjük a sikerüket, profitábilissá tesszük őket, nagyobb eséllyel növekednek, így hosszabb távon mi is jól járunk. Ráadásul, ha egy ügyfél azt látja, hogy a szolgáltatója odafigyel arra, hogy kevesebb költséget jelentsen neki, az ragaszkodni fog hozzá. Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ csoport idén 120 éves. Hiszek benne, hogy ezzel a szemlélettel lehet elérni, hogy további 120 éven át piacvezetők maradjunk.

További információk

A cégek saját maguk is tehetnek a rezsicsökkentésért
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13