Prémium

Széchenyi Kártya Program (x)

Portfolio
2017 őszén az eddigi 50 millióról 100 millió forintra emelkedett a Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető valamennyi hiteltípus maximális hitelösszege.
Egy ország gazdaságának gerincét a kis- és középvállalkozások adják: számottevő mértékben járulnak hozzá az adott ország GDP-jéhez, és a munkaerő túlnyomó többségét is ebben a szektorban foglalkoztatják. Erősítésük, fejlesztésük valamennyi ország elemi érdeke.

A hazai kkv-k egyik legnagyobb problémája mindig is a tőke- és forráshiány volt. Finanszírozási nehézségeik megoldására a kormányzat 2002-ben államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel bevezetését karolta fel, amelyet Széchenyi Kártya Programnak neveztek el.

A Széchenyi Kártya Programnak köszönhetően havonta átlag 17 milliárd forint hitelkihelyezés valósul meg, heti 300 db szerződés kerül megkötésre és óránként több mint 100 millió forint kerül be a magyar gazdaság, legfőképp a kkv szektor vérkeringésébe.

A Széchenyi Kártya szabad felhasználású, éven belüli finanszírozási igények kezelésére szolgáló hitellehetőség, amely akár tárgyi fedezet-mentesen, közjegyzői okiratba foglalási kötelezettség előírása nélkül is, állami kamat- és kezességi díjtámogatás mellett igényelhető. Az MKB a hitelkerethez bankkártyát is kibocsát, melynek segítségével a kártyatulajdonos belföldön és külföldön egyaránt könnyen és gyorsan hozzáférhet számlája egyenlegéhez. A Széchenyi Kártya iránt érdeklődő ügyfelek részére a Bank 24 órán belüli előminősítési lehetőséget biztosít, hogy még a konkrét hitelkérelem benyújtását megelőzően előzetes információt kapjanak arról, hogy a Bank tudja-e és ha igen mekkora összegben, milyen feltételekkel biztosítani számukra a Széchenyi Kártyát. A Széchenyi Beruházási Hitel maximum 10 éves futamidejű, akár 100 millió Ft összegű hitel lehetőséggel segítheti a magyar mikro-, kis és középvállalatok fejlődését. A konstrukciót igénylő vállalkozások az évi 5%-os állami kamattámogatásnak köszönhetően jelenleg nettó 0%-os kamatozású beruházási hitelhez juthatnak. Az MKB Bank a konstrukció keretében már megkezdett beruházást is finanszíroz.

A Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel, valamint a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel szintén állami kamat- és kezességi díjtámogatással igényelhető. Ezek a konstrukciók az Európai Uniós pályázaton elnyert, vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására és az adott pályázat önerejének kiegészítésére biztosítanak lehetőséget. A 3 éves futamidőre is igényelhető Széchenyi Forgóeszközhitel is elérhető az MKB Bank fiókjaiban a megemelt keretösszeggel, állami kamat- és kezességi díjtámogatás mellett.

A mostani jelentős hitelösszeg emelkedés következtében a Széchenyi Kártya Program a jövőben a mikro-és kisvállalkozásokon kívül, a gazdasági kormányzat által kiemelten kezelt középvállalatok számára is kifejezetten vonzó alternatíva.


Széchenyi Kártya Program


Széchenyi Kártya Program




(x)
KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
lidl áruház