Vizsgálódnak a Teslánál a hatóságok, veszélyes az Autopilot?
Üzlet

Vizsgálódnak a Teslánál a hatóságok, veszélyes az Autopilot?

Portfolio
Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálatot indított a Tesla decemberben bejelentett, több mint 2 millió járművének visszahívása után, hogy felmérje az Autopilot rendszer frissítéseinek hatékonyságát és biztonságosságát, figyelembe véve a korábbi baleseteket.

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) bejelentette, hogy vizsgálatot indít a Tesla által decemberben bejelentett több mint 2 millió járműre vonatkozó visszahívás hatékonyságának felmérése érdekében.

A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy az új Autopilot frissítések telepítése elegendő-e a járművek biztonságának javításához.

A hivatal korábban aggódott a szoftverfrissítés utáni balesetek és az előzetes tesztelések eredményei miatt. A Tesla válasza szerint a frissítés lehetőséget ad a tulajdonosoknak, hogy döntsenek az Autopilot bekapcsolásáról és könnyedén ki is kapcsolhassák azt. Azonban az NHTSA szerint a Tesla által kiadott szoftverfrissítések nem kezelnek megfelelően egyes biztonsági kockázatokat.

Az NHTSA már lezárt egy közel hároméves vizsgálatot az Autopilot rendszerrel kapcsolatban, amelynek során arra a következtetésre jutott, hogy a Tesla rendszere nem volt megfelelően kialakítva, ami biztonsági hiányosságokhoz vezetett.

A mostani vizsgálat az Egyesült Államokban 2012 és 2024 között gyártott Model Y, X, S, 3 és Cybertruck modelleket érinti. A Tesla elismerte, hogy az Autopilot szoftveres ellenőrzései nem feltétlenül akadályozzák meg a vezetők visszaéléseit, ami növelheti a balesetek kockázatát.

Az NHTSA korábban legalább 13 halálos kimenetelű balesetet és több súlyos sérülést okozó eseményt azonosított, amelyek során a rendszerrel való visszaélés játszott szerepet. Az ügynökség aggodalmát fejezte ki ki az Autopilot névvel kapcsolatban is, mivel ez túlzott bizalmat kelthet az automatizálási képességekben. A Tesla Autopilot célja továbbra is az autók sávtartása, és segítség nyújtása sávváltásnál autópályán, de ez nem teszi őket teljesen önvezetővé.

tesla0426111

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mindenki német fegyvert akar venni: történelmi csúcson a fegyverexport