Hatalmas bukta a Nyugatnak a kivonulás Oroszországból
Üzlet

Hatalmas bukta a Nyugatnak a kivonulás Oroszországból

Portfolio
Az orosz piacról történő kivonulás a külföldi cégek számára több mint 107 milliárd dollárnyi értékvesztést és bevételkiesést jelentett az orosz-ukrán háború kezdete óta - írta a Reuters saját elemzése alapján.

Miközben a háború folytatódik, az Oroszországból kilépni szándékozó vállalatoknak valószínűleg további nehézségekkel kell szembenézniük, és nagyobb értékvesztést és veszteségeket kell elviselniük - mondta Ian Massey, a Corporate Intelligence vezetője, EMEA, az S-RM globális kockázati tanácsadó cégnél. A veszteségek értéke egyharmadával nőtt tavaly augusztus óta, elérve a 107 milliárd dollárt.

Vlagyimir Putyin elnök a Nyugattól való további elszigetelődésre számíthat, további új szankciók és lépések, politikai nyomásgyakorlás révén - tette hozzá Massey. Moszkva válaszul legalább 50%-os diszkontot követel a külföldi eszközökre és folyamatosan szigorította a kilépési követelményeket, egyre gyakoribb, hogy egy rubeles névleges díjat fizetnek egy vállalatért.

Körülbelül 1000 vállalat lépett ki az orosz piacról, bár több százan, köztük például a francia Auchan és a Benetton kiskereskedő cégek még mindig működnek.

Az orosz állami RIA hírügynökség szerint a Nyugat legalább 288 milliárd dollár értékű vagyont és befektetéseket veszíthet el, ha Moszkva ezeket elkobozná a nyugati lépésekre válaszul.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tiktok